48 článků z PÁTKU 2.3.2012

Dálkové ovládání

Americká armáda si pořídila nočního motýla na dálkové ovládání. Dálkově ovládaný potkan už běhá laboratořemi. Co (nebo kdo) přijde po nich?

Ako marihuana oslabuje pamäť?

Hlavnou nevýhodou využívania marihuany na lekárske účely sú jej účinky na fungujúcu pamäť a schopnosť spracovať informáciu pri dokazovaní, porovnávaní a učení. Nový výskum...

V Botanické zahradě zítra začíná výstava Památné stromy Prahy

Zítra začíná v Botanické zahradě v Troji výstava Památné stromy Prahy. Desítky fotografií představí tyto němé svědky minulosti v různých ročních obdobích. K příležitosti výstavy vyšla i kniha Památné stromy Prahy, autorů Pavla Kyzlíka, Aleše Rudla a kolektivu. Jedná se o vůbec první publikaci, která podrobně mapuje chráněné dřeviny naší metropole.

Vzácný dravec dostal šanci na život

Týdenní mládě orlosupa bradatého přicestovalo do pražské zoo za adoptivními rodiči. Dospělý samec orlosupa mládě přijal v klidu a začal ho hned zahřívat. Pokud se odchov pod náhradním rodičem podaří, mládě by mělo být vypuštěno do přírody v rámci záchranného programu.

Stále kyslejšie oceány

Emisie skleníkových plynov okysľujú oceány najrýchlejšie za posledných 300 miliónov rokov. Prudká rýchlosť zmeny znamená, že nedokážeme odhadnúť vážnosť dôsledkov.

Které exoplanety jsou nejmenší?

Které exoplanety jsou aktuálně nejmenší nebo nejméně hmotné? Astronomové již objevují exoplanety, které jsou menší než naše Země. Pojďme si představit ty nejzajímavější. Celý článek naleznete na VTM.cz.    

Jak používat baterie šetrně k životnímu prostředí

V dnešní době mobilních elektronických zařízení jsou baterie nezbytnou součástí každodenního života. Ne každý si ale uvědomuje, že nevhodnou likvidací baterií, či jejich nesprávným výběrem, může vážně škodit životnímu prostředí a tím i svému zdraví. Představíme vám, jak baterie mohou škodit životnímu prostředí, a poradíme, jak lze těmto škodlivým...