47 článků z PONDĚLÍ 2.4.2012

Noc Jurije Gagarina 2012

Ve čtvrtek 12. dubna 2012 tomu bude již půl století a jeden rok, kdy se člověk vydal poprvé do vesmíru. Pomyslné dveře nám tam otevřel Jurij Alexejevič Gagarin a nejen na jeho počest se každý rok slaví tzv. Noc Jurije Gagarina (Yuri's Night). Kosmo Klub, o.s. se letos rozhodl k této akci opět připojit a pořádá setkání právě ve čtvrtek 12. dubna od 18:00 v...

Buckliball – kříženec buckyball s origami

Zmínky o buckyballs se zatím především týkaly pozemského makrosvěta a staveb inspirovaných futuristickým architektem Richardem Buckminsterem Fullerem, případně nanostruktur z dálav vzdálených tisíce světelných let. Tentokrát jde o dětskou hračku, kterou vědci zjednodušili.

Veletrh BIOSTYL 2012 občerství tělo i mysl

Přednášky zaměřené na zdravou a ekologickou péči o dítě či kontaktní rodičovství, zdravou stravu, ájurvédskou medicínu, alternativní léčebné metody nebo vaření z biopotravin. To jen dokládá racionální přístup ke zdraví a vlastnímu životu jako takovému i zájem o kvalitu prostředí – životního, ale také pracovního nebo rodinného. Těmto klíčovým...

Ozónová vrstva sa uzdravuje

Štúdia, ktorá skúmala dvanásť miest v Európe, Kanade a Japonsku, ukázala, že ozón v atmosfére zachytáva viac UV žiarenia ako pred piatimi rokmi.

Aplikace pro Android: exoplanety.cz ve vašem mobilu!

Exoplanety.cz přinášejí aplikaci, díky které budete mít nejnovější články z webu přímo ve svém mobilu. Aplikace je určena pro operační systém Android. Po nainstalování stačí spustit. Články jsou řazeny chronologicky nebo dle rubrik. Jedinou větší vadou na kráse je nekorektní zobrazování tabulek, které ovšem používáme v článcích spíše zřídka. Pro...

Kvalita vody zázračných studánek

Mám oblíbenou studánku na kraji lesa na louce. Už od dětství, když jsme se s rodiči chodili projít do lesa a později když jsem si šla provětrat hlavu, vždycky jsme se u ní zastavili a napili.

Superhrdinové v krunýři

Superhrdinové, kteří v komiksových knihách čelí silnému nepříteli, se obvykle spojí dohromady. To samé dělají i mořští korýši, když brání své korály před hladovými hvězdicemi.

V ZOO Dvůr Králové se narodilo 40. mládě buvola pralesního

Samička buvola pralesního, která se narodila 27. března 2012, byla již na první vycházce ve výběhu. Tato atraktivní, rezavě hnědá zvířata vypadají mírumilovně, ale jsou to jedna z nejnebezpečnějších, chovaných v zoologických zahradách. V České republice je můžete vidět pouze v ZOO Dvůr Králové.

Zážitky fotografa z cesty po Venezuele

Cestopisné vyprávění z dvouměsíčního putování po Venezuele, přesně takové téma čeká návštěvníky Městské knihovny Děčín, kteří dorazí tento čtvrtek 5. dubna v 17 hodin do malého sálu na přednášku pořádanou děčínskou zoologickou zahradu.

Superhrdinové v krunýři

Superhrdinové, kteří v komiksových knihách čelí silnému nepříteli, se obvykle spojí dohromady. To samé dělají i mořští korýši, když brání své korály před hladovými hvězdicemi.