9 článků ze SOBOTY 26.5.2012

Astronauti v soukromé lodi Dragon: "Voní jako nové auto"

Astronauti z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) se poprvé podívali do útrob nákladního modulu Dragon, který u komplexu jako vůbec první soukromá vesmírná loď v pátek zakotvil. Jako první do lodi nahlédl americký člen posádky Donald Pettit, který na Zemi vzkázal, že Dragon voní stejně jako vnitřek nového auta.

Tajuplná saola (+VIDEO)

Jsou různá výročí, která stojí za to připomenout. Některá oslavují události před několika stoletími, jiná se „spokojí“ s desetiletími. Z tohoto pohledu je naše výročí docela „mladé“ – teprve dvacetileté, přesto stojí za to ho připomenout.

VIDEO: BMPT Terminátor – kovová bestie z Ruska

Tak tenhle stroj určitě nebudete chtít potkat na bojišti, jedině snad pokud bude na vaší straně. V opačném případě berte nohy na ramena a ani se neotáčejte. O jakém tajemném stroji to mluvíme? O ruském ochránci tanku a postrachu pěchoty BMPT Terminátor. V pravidelném sobotním video blogu si o této ruské „Boyevaya mashina“ něco málo řekneme, ale hlavně se...

Válka jako lov?

V braní lidských trofejí na moderních bojištích se zřejmě skrývá rasismus. Vojáci vnímají nepřátele jako rasově odlišné a sami se pokládají za lovce.