9 článků ze SOBOTY 30.8.2014

Čistotnost i chůze na vodítku. Nepodceňujte nácvik důležitých dovedností u štěněte

Přinesli jste si domů štěně, ale nemáte zkušenosti s jeho výchovou? Právě novopečeným majitelům psů jsme věnovali příspěvek Hobby magazínu. Zaměřili jsme se na některé důležité dovednosti, které by štěně mělo umět. Přivolání, čistotnost nebo chůze na vodítku - i to usnadní jeho a náš spokojený život v domácnosti a pobyt na ulici.

VTOL X-Plane: Phantom Swift vede

Firma Boeing získala od americké výzkumné agentury DARPA dalších 9,4 milionu dolarů na rozpracování letounu s kolmým startem a přistáním VTOL (Take-Off And Landing) Phantom Sfiwt. Letoun společně s další trojicí soutěží v programu VTOL X-Plane, jehož cílem je vyvinout novou generací strojů schopných kolmého startu a přistání.  

Letní srpnové tipy na knížky

Každou sobotu můžete v ranním vysílání Českého rozhlasu Plus slyšet tip na jednu zajímavou knihu. Během srpna jsme vám jich s autory představili pět, vždy s ukázkami v podání Jiřího Klema.

Co zničilo druhý Grasshopper?

Jak jsme na našem webu již informovali, v pátek 22. srpna došlo na texaské základně McGregor k havárii testovacího zařízení Falcon 9R dev.1, označovaného dříve jako Grasshopper 2. Firma SpaceX, které testovací zařízení patří v uplynulých dnech výrazně pokročila ve vyšetřování a nyní už známe příčinu, která vedla k tomu, že se "luční koník" proměnil v...