Greenbelt vybral LED osvětlení pro své plantáže

Společnost Heliospectra, specializující se na osvětlení skleníků a prostředí pro růst rostlin, oznámila velkou zakázku pro největší kanadskou mikro pěstební  společnost Greenbelt Microgreens. Ta se specializuje na produkci kvalitních plodin, hlavně salátů, za použití přírodních postupů, které zajišťují kvalitní a plnohodnotné potraviny.

Greenbelt vybral pro skleníky v Ontariu a Britské Kolumbii řadu LED osvětlení Heliospectra LX50 s nastavitelnými spektry a dálkovým ovládáním pro konzistentní celoroční produkci. Celková cena zakázky se odhaduje na hodnotu okolo 150 000 USD (3000 000 Kč).

Osvětlení skleníku se stává palčivým problémem hlavně v zimě, jelikož přirozeného světla kvůli kratším denním hodinám ubývá, ale tlak na stálou celoroční produkci roste. Řešení společnost nalezla právě v LX50, které zajišťuje rovnoměrnou distribuci světla po 365 dní v roce.

Průmyslová vysokonapěťová lampa LX50 je vyvinuta právě pro pěstitelské účely, díky čemuž dodává vysoce kvalitní světelné spektrum a výkon. Optika zařízení je navržena tak, aby rovnoměrně rozptýlila světlo na všechny plodiny. Celý systém je lehce ovladatelný přes systém CORTEX, který byl navržen společností Heliospectra.

Zdroj: ledinside.com