8K zakřivená obrazovka pro letecké simulace

Významný americký vládní dodavatel v leteckém sektoru instaloval zakřivenou Sony Crystal LED 8K obrazovku pro interní a externí brífinky a simulace. Displej, který je jednou z mála existujících zakřivených stěn, má mimořádně široký poměr stran 9,7 x 2,7 metru. Pro perfektní zobrazení modelových situací vyžaduje instalace speciální programování, aby bylo zajištěno zobrazení složitých CAD modelů v jejich nativním formátu.

Společnost Mechdyne, se kterou Sony úzce spolupracuje, integrovala a naprogramoval instalaci pro různé případy použití. Přiložený okenní systém je schopen zobrazit 2D a stereoskopický 3D obsah z více zdrojů kdekoli na obrazovce. Stěna může zobrazovat až čtyři HD vstupy a čtyři UHD 4K vstupy současně. Mimo to je obrazovka určitou virtuální realitou, díky 16 kamerám sledujících pohyb, přičemž poloha a orientace uživatele jsou monitorovány v reálném čase, aby představovaly správnou perspektivu obrazu při jeho pohybu.

Inženýři Mechdyne zabudovali displej do hlavní stěny tak, aby vypadal jako součást konstrukce. Vlastní rám a základna přivádějí panely co nejblíže k podlaze a vytvářejí tak portálový efekt. Celý systém je vybaven prostorovým zvuk 7.1, který ozvučuje místnost z nenápadně umístěných reproduktorů.

Zdroj: avinteractive.com