Americká společnost představuje cyklistické LED navigační systémy

Americká společnost Hammerhead Navigation začala shromažďovat peníze pro svůj nejnovější projekt cyklistické LED navigace. Toto nové zařízení má cyklistům usnadnit pohyb v neznámém prostředí a především zajistit i bezpečnější jízdu až do vytyčeného cíle.

Neustálé zastávky a čtení v mapě, abychom zjistili, kudy máme jet a kde se vůbec nacházíme, jsou otázkou minulosti. Dnes již téměř každý člověk vlastní mobil, pomocí něhož snadno zjistí, kde přesně je a kudy se má vydat dál. Smartphony vybavené GPS za nás vypočítají trasu a nemáme se proto zdánlivě čeho obávat.

Ovšem těžko bychom mohli říct, že takový systém je bez nedostatků. Mobil se může pod náporem takové aplikace kdykoliv vybít a neustálé luštění této malé mapky může být i na rovné cestě riskantní, především po setmění, kdy už by měl cyklista spíše sledovat trasu před sebou. A tak přichází na scénu prostá a elegantní navigace Hammerhead.

Její systém je jednoduchý. Navigaci upevníte na řídítka. Je malá, nenápadná a nepřekáží ve výhledu. Poté už k ní pouze připojíte svůj smartphone, pomocí něhož do ní snadno vložíte všechna potřebná data a můžete vyrazit. Přístroj využívá prostého diodového systému, a tak není nutné sledovat projekci mapy a neustále hlídat, zda stále ještě jedete po vyznačené trase. Čím blíže jste následující odbočce, tím intenzivnější je upozornění k odbočení.

Navigace Hammerhead je vybavena upozorněním na blížící se překážku a vy tak vždy budete mít dostatek času se jí vyhnout. Po setmění se už toto varování stane jakýmsi vaším šestým smyslem. Má též zabudovanou cyklistickou svítilnu a není tudíž ani nutné dokupovat další vybavení. K dispozici máte i mnoho dalších funkcí. V neposlední řadě je zde i přehled o tom, kolik jste již z plánované trasy ujeli, nebo můžete poslat na sociální síť zprávu o tom, kudy právě projíždíte. Zařízení vydrží v provozu až dvacet hodin, než bude potřeba její dobití přes mikro USB.

Jednoduchost a elegance navigace Hammerhead z ní bezpochyby činí šikovnou pomůcku pro orientaci. Je vybavena množstvím funkcí, které jsou navzdory její velikosti přehledné a snadno přístupné. Zda Hammerhead uspěl ve svém projektu, můžete posoudit sami z tohoto videa.

Zdroj: ledinside.com