Audi: hlavní továrna v Ingolstadtu má vyrábět už jen elektromobily

Od roku 2028 má hlavní továrna Audi v Ingolstadtu vyrábět už jen elektromobily. Odvážné plány na to, že zatím se tam nevyrobilo ani jeden.

Podle tiskové mluvčí Audi se do roku 2025 zhruba polovina celkové produkce v továrně Audi Ingolstadt přemění na čisté elektromobily. Za další tři roky to pak bude 100 %. Spalovací auta bude ale Audi vyrábět i nadále, ale v Číně.

SOUVISEJÍCÍ: Podle Audi budou elektromobily vydělávat stejně jako spalováky během dvou tří let

Prvním elektromobilem, který bude v Ingolstadtu sjíždět z výrobní linky, bude elektromobil Audi Q6 e-tron. Následovat bude pokračovatel linie Audi A6 v podobě Audi E6. Do roku 2029 pak podle tiskové mluvčí přijdou na řadu plně elektrické alternativy Audi A3 a A4.

Ingolstadt je německé velkoměsto a městský okres. Po Řezně (Regensburg) je druhým největším městem ležícím na Dunaji v Bavorsku. Celkový počet obyvatel je 136 000, takže továrna Audi (na obrázku) zaměstnává teoreticky asi třetinu. foto: Audi

V druhé továrně Audi v Neckarsulmu se budou vyrábět následovnické plně elektrické modely Audi A4/A5 a A6/A7. Od roku 2033 chce Audi vyrábět spalovací modely pouze v Číně. Takže pět let po konci v Ingolstadtu se ještě budou vyrábět v Neckarsulmu. Počet zamětnanců v obou továrnách Audi dohromady se během následujících let sníží o 7500. V Ingolstadtu dnes pracuje 42 500 lidí, v Neckarsulmu asi 15 600. Ingolstadt ročně vyrobí asi 340 000 aut (2020).

zdroj: Electrive

The post Audi: hlavní továrna v Ingolstadtu má vyrábět už jen elektromobily first appeared on Hybrid.cz.