Autopůjčovna SIXT nakoupí 100 000 čínských elektromobilů BYD

Společnost SIXT se zavázala k první objednávce několika tisíc elektromobilů od společnosti BYD s prvními dodávkami v letošním roce.

Společnosti SIXT a čínská automobilka BYD podepsali dohodu. V prvním kroku si společnost SIXT objedná u společnosti BYD několik tisíc čistě elektrických vozidel, z nichž první budou zákazníkům společnosti SIXT v Evropě k dispozici ve 4. čtvrtletí roku 2022. Tato počáteční objednávka tvoří první krok v dohodě, která předpokládá nákup dalších přibližně 100 000 elektromobilů v průběhu následujících šesti let. Kromě toho budou společnosti BYD a SIXT zkoumat potenciální možnosti spolupráce v různých regionech po celém světě.

Počínaje zákazníky v Německu, Francii, Nizozemsku a Velké Británii bude SIXT první autopůjčovnou v Evropě, která bude nabízet vozidla BYD. Prvním modelem, který bude společnost BYD poskytovat, bude plně elektrický vůz BYD ATTO 3 v evropském stylu, expresivní elektrické SUV segmentu C. Všechny modely BYD, které se stanou součástí vozového parku společnosti SIXT, dobře odpovídají očekáváním a potřebám evropských zákazníků díky kvalitnímu dojmu, rozsáhlým specifikacím a baterii Blade vyvinuté pro výjimečnou bezpečnost, odolnost a výkon.

Objednávka od společnosti BYD zapadá do nedávno oznámeného slibu společnosti SIXT výrazně zvýšit podíl elektrifikovaných vozidel ve svém vozovém parku a zvýšit nadšení pro e-mobilitu. Ze spolupráce se společností BYD bude těžit zejména nabídka elektromobilů SIXT v segmentu velkoobjemových vozidel. Vozový park SIXT v Evropě bude do roku 2030 ze 70 až 90 % elektrifikovaný a bude zahrnovat širokou škálu výrobců a modelů.

Jedná se o nedílnou součást strategie společnosti SIXT, jejímž cílem je vést odvětví mobility do udržitelné budoucnosti. Společnost SIXT rovněž zřizuje vlastní nabíjecí infrastrukturu, rozšíří aplikaci SIXT a základní platformu mobility ONE na jednotné přihlášení pro stovky tisíc veřejných nabíjecích míst a již do konce roku 2023 převede své stanice a pobočky na CO2 neutralitu.

zdroj: tisková zpráva

The post Autopůjčovna SIXT nakoupí 100 000 čínských elektromobilů BYD first appeared on Hybrid.cz.