Bankomaty vybavené UV dezinfekcí pro bezpečný provoz během pandemie

Společnost Hyosung America, dodavatel bankomatů, se rozhodla pro instalaci dezinfekčních LED sad na své výrobky po celém světě. Tímto krokem má pomoci v boji proti pandemii COVID-19 a ke zmírnění obav spotřebitelů o bezpečnost při používání bankomatů.

Od letošního podzimu tak bude společnost na bankomaty instalovat dezinfekční sady s antimikrobiální dotykovou obrazovkou a klávesnicí včetně UV LED sterilizačního osvětlení.

UV LED světla, které společnost Hyosung použije, podle společnosti nevyzařují nebezpečné UV záření, které poškozuje zdraví při přímé expozici, ale přesto dosahují 99% sterilizace. Ačkoli specifikace LED nebyla zveřejněna, mohlo by se jednat o vzdálené UVC LED s vlnovými délkami 222 nm, o kterých jsme na Fotonmagu již několikrát zmiňovali.

Společnost Hyosung tak předznamenává stále rostoucí důraz na dezinfekci veřejně dostupných dotykových zařízení pomocí tzv. germicidálních LED. Toto osvětlení je široce rozšířené dezinfekční zařízení, které má chránit před přenosem virů a bakterií na různých často používaných zařízeních, například klimatizace, pračky, atd.

Zdroj: ledinside.com