BMW nasype do své maďarské továrny 2 mld. euro, vyrobí tam novou generaci elektromobilů

BMW staví ve své maďarské továrně montážní linku pro vysokonapěťové baterie modelů NEUE KLASSE. Bude se nacházet přímo v areálu továrny na výrobu automobilů v Debrecíně, jehož výstavba začala přibližně před půl rokem.

BMW Group vytvoří dalších více než 500 pracovních míst a do výstavby a spuštění provozu celého závodu do konce roku 2025 investuje přes dvě miliardy eur. V Debrecínu se bude nová generace cylindrických bateriových článků montovat do bateriového pouzdra – kovového rámu, který se později integruje do podvozku vozu.

Oficiální zahájení výroby šesté generace vysokonapěťových baterií proběhne v roce 2025 souběžně se zahájením výroby nových vozů. Všechny baterie pro vozidla z továrny Debrecín budou montovány přímo na místě. Nový výrobní závod se bude rozkládat na ploše přibližně 140 000 m2. Stavební práce byly zahájeny nedávno.

Baterie jsou pro konkurenceschopnost elektromobilů rozhodující. S novou generací baterií se u modelů NEUE KLASSE dojezd prodlouží až o 30 procent a rychlost nabíjení bude až o 30 procent vyšší.

zdroj: tisková zpráva, foto: BMW

The post BMW nasype do své maďarské továrny 2 mld. euro, vyrobí tam novou generaci elektromobilů first appeared on Hybrid.cz.