BMW prodalo už milion elektrifikovaných vozů, cílí výrazně výš

Krátce před koncem roku BMW Group oslavila dodání miliontého elektrifikovaného vozidla. Tím se stal elektromobil BMW iX xDrive40 s dojezdem až 630 km a cenou začínající na 2,067 mil. Kč.

SpolečnostBMW k předání připojila speciální bonus: Zákazník obdržel nejen klíče od svého nového vozu, ale také nabíječku BMW Wallbox včetně instalace, která umožňuje bezpečné a pohodlné domácí nabíjení, a současně také kredit na veřejné celoevropské nabíjení s BMW Charging.

„Dodání našeho miliontého elektrifikovaného vozidla představuje milník v naší transformaci, a nyní už máme v hledáčku další. Naším cílem je překonat dvoumilionovou hranici během pouhých dvou let,“ řekl Pieter Nota, člen představenstva BMW odpovědný za zákazníky, značky a prodej.

Nejnovější elektromobil BMW i4. foto: BMW

Skupina BMW uvedla v polovině listopadu na trh dva klíčové elektromobily: BMW iX a BMW i4. V průběhu příštího roku BMW Group rozšíří svou nabídku elektrifikovaných modelů o čistě elektrické verze BMW řady 7 a BMW X1. V roce 2023 se k elektrickému portfoliu přidá i velkoobjemové BMW řady 5.

Následovat bude nástupce MINI Countryman a čistě elektrický Rolls-Royce Spectre. Do roku 2023 bude na silnicích jezdit alespoň jeden čistě elektrický model v přibližně 90 procentech v současnosti zastoupených tržních segmentech. Během následujících zhruba deseti let plánuje BMW Group vypustit na silnice celkem asi deset milionů čistě elektrických vozů.

Vozy připravované Neue Klasse, které budou vybaveny výhradně elektrickým pohonem, se budou významně podílet na objemu prodejů BMW Group od poloviny tohoto desetiletí. Modelová řada MINI bude již počátkem roku 2030 výhradně čistě elektrická a taktéž Rolls-Royce bude od roku 2030 plně elektrickou značkou. Všechny budoucí nové modely BMW Motorrad v oblasti městské mobility budou rovněž čistě elektrické.

zdroj: tisková zpráva

The post BMW prodalo už milion elektrifikovaných vozů, cílí výrazně výš first appeared on Hybrid.cz.