BMW využije pro hlasové ovládání systém Amazon Alexa

Nová generace hlasového asistenta BMW bude využívat technologii Alexa. Dnes tuto skutečnost na výroční konferenci Amazonu Devices and Services oznámili Stephan Durach, senior viceprezident pro konektivitu a technický vývoj BMW Group, a Dave Limp, senior viceprezident pro zařízení a služby Amazonu.

„Technologie Alexa umožní ještě přirozenější dialog mezi řidičem a vozem, takže řidiči se budou moci více soustředit na řízení. Digitální zážitek se tak dostane na zcela novou úroveň,“ řekl Stephan Durach. Dave Limp k tomu dodal: „Tato spolupráce s BMW je skvělým příkladem toho, k čemu byla Alexa Custom Assistant navržena: aby zrychlila a usnadnila firmám vývoj vlastních inteligentních asistentů pro prakticky jakékoli zařízení, aniž by bylo nutné je nákladně a složitě vytvářet od základu.“

Od uvedení prvního hlasového asistenta BMW (BMW Intelligent Personal Assistant) v roce 2018 se hlasová interakce stává stále důležitější součástí ovládacího systému BMW iDrive. Nový hlasový asistent BMW bude pracovat ve spolupráci s Alexou a poskytne zákazníkům výhody inteligentního asistenta, který je znalcem samotného automobilu a souvisejících služeb, zatímco Alexa poskytuje známé zkušenosti, jež mnoho zákazníků využívá již dnes. Jde například o možnost ovládat hudbu, vzdáleně spravovat svou chytrou domácnost, přidávat položky do nákupního seznamu nebo zjišťovat počasí pro daný den. Zákazníci si stále mohou vybrat, zda budou používat hlasového asistenta BMW a Alexu samostatně, nebo zda budou oba asistenti pracovat vedle sebe.

První vozy s novou generací hlasového asistentu BMW se objeví v průběhu následujících dvou let.

zdroj: tisková zpráva

The post BMW využije pro hlasové ovládání systém Amazon Alexa first appeared on Hybrid.cz.