Boeing bude využívat dezinfekci pomocí LED

Výrobce dopravních letadel, společnost Boeing a Healthe, uzavřeli patentovou a technologickou licenci, na jejímž základě bude pro Boeing vyrobena speciální UV LED dezinfekce pro sanitaci interiérů letadel.

Dle vyjádření Mika Delaneyho, manažera společnosti Boeing, UV mobilní zařízení je navrženo pro vysokou účinnost a rychlost dezinfekce povrchů v letadle. Umožňuje tak posilovat ještě efektivněji ochranu cestujících a členů posádky. Boeing strávil šest měsíců přeměnou myšlenky tohoto zařízení na funkční model.

Pomocí samostatného přístroje, který se podobá příručnímu kufru s lampou, mohou posádky dezinfikovat vysoce dotykové povrchy a dezinfikovat všude, kam světlo dosáhne. UV lampa je zvláště účinná v kompaktních prostorech a dezinfikuje celou letovou palubu za méně než 15 minut.

Přenosné zařízení bude osazeno technologií UVC s vlnovou délkou 222 nm pro účinnou dezinfekci a zároveň bude chránit uživatele před nebezpečným zářením. Ultrafialové světlo o vlnové délce 222 nm UVC je podle prokazatelně účinné proti virům a zároveň nemá negativní dopad na lidské zdraví.

Healthe bude vyrábět a komerčně distribuovat dezinfekční zařízení všem leteckým společnostem. Zařízení doplňuje již zavedená sanitační a ochranná opatření, která zahrnují použití vysoce účinných filtrů, které zachycují více než 99,9% částic a zabraňují jejich zpětnému oběhu zpět do kabiny.

Zdroj: ledinside.com