České PPL si pořídí 50 nabíječek pro rozvoz elektromobily

Společnost ChargeUp ze skupiny Unicorn dodá balíkovému přepravci PPL CZ celkem 50 dobíjecích stanic do jednotlivých regionálních dep a připojí je do řídícího systému ChargeUp CPO. Pro autorizaci dobíjení řidičům PPL CZ poslouží chytrá aplikace a nabíjecí karty ChargeUp. ChargeUp tak podpoří PPL CZ na cestě k „zelené logistice“, která bude pokračovat v následujících letech instalací dalších až stovek dobíjecích bodů.

PPL CZ plánuje pro svou elektrifikovanou flotilu vybudovat vlastní dobíjecí infrastrukturu, kterou dodá a nainstaluje společnost ChargeUp ve spolupráci se španělským výrobcem dobíjecích stanic Circontrol. Aktuálně jde o pět desítek dobíjecích stanic, do konce příštího roku by měl jejich počet dosáhnout stovky.

SOUVISEJÍCÍ: GLS přidává 10 elektrododávek a solární elektrárnu

„První etapa projektu se bude týkat 15 regionálních dep a jsme potěšeni, že si společnost PPL CZ zvolila řešení ChargeUp. Naší velkou konkurenční výhodou byla komplexní nabídka, tým zkušených lidí a flexibilita,“ říká Radim Kašpárek, produkční ředitel společnosti ChargeUp. Další fáze rozšíření a výstavby dobíjecí infrastruktury v ostatních depech společnosti PPL CZ je naplánována na následující tři roky.

Součástí dodávky je i projektová příprava a dokumentace, zajištění kabelových rozvodů, silno – a slaboproudu a instalace samotných dobíjecích stanic. Dobíjecí stanice budou připojeny do řídicího systému ChargeUp CPO, pomocí kterého bude PPL CZ stanice vzdáleně spravovat a monitorovat. Na depech, kde je problém s rezervovanou kapacitou elektřiny, bude instalován i tzv. Dynamic Load Management pro chytré řízení zátěže, který rozdělí dostupný výkon mezi aktivní dobíjecí body.

Prostřednictvím chytré mobilní aplikace ChargeUp ESP i RFID karet se budou moci řidiči PPL CZ autorizovat a spouštět dobíjení svých elektrických vozidel, a to nejen ve vlastní síti, ale i na stovkách dobíjecích stanic v ČR a v zahraničí.„Snižování uhlíkové stopy je nedílnou součástí naší strategie, proto mimo jiné neustále rozšiřujeme naši elektrifikovanou flotilu a vybavujeme depa udržitelnými prvky. Vlastní dobíjecí síť je klíčová pro hladký průběh doručování balíků ekologickým způsobem. Díky komplexnímu řešení ChargeUp a souvisejícím profesionálním službám budou mít naši řidiči každé ráno své elektrické dodávky spolehlivě nabité a naši zákazníci se tak mohou těšit na stejně kvalitní služby s nižší uhlíkovou stopou,“ říká David Voznička, provozní ředitel společnosti PPL CZ.

zdroj: tisková zpráva

The post České PPL si pořídí 50 nabíječek pro rozvoz elektromobily first appeared on Hybrid.cz.