Český start-up Bevy.city dokáže firmám ušetřit 25–30 % nákladů na dopravu

Podle analýzy logistické společnosti Bevy.city mohou firmy díky sdílenému doručování ušetřit čtvrtinu nákladů. Český logistický start-up se tak snaží upozornit na pozitivní dopady sdíleného doručování – vedle financí jde především o snížení počtu vozidel v centrech měst, nižší produkci oxidu uhličitého i celkové zvýšení kvality služeb.

Sdílená ekonomika je trendem současnosti a cestou, jak udržitelně fungovat v rámci moderní společnosti. V oblasti logistiky se sdílení vozidel přímo nabízí, přesto je však přístup trhu ke sdílenému doručování zatím spíše váhavý.

„V případě doručení následující den je již zcela běžné, že jedno vozidlo veze zakázky různých e-shopů a mnohdy i konkurenčních. Pokud se ale podíváme na doručení ten samý den, zejména pak v případě potravin, tak na trhu existuje jistá averze ke sdílené logistice, která je často způsobená více faktory – pocitem prémiovosti, nízkým konkurenčním prostředím a vysokými požadavky na kvalitu a zákaznický servis,“ říká Ladislav Janckulík, zakladatel logistického start-upu Bevy.city.

Právě i v případě doručování v rámci jednoho dne však dává sdílená logistika zásadní smysl. Každá další objednávka může významným způsobem zlevnit celou trasu. Podle analýzy Bevy.city klienti bez požadavku na exkluzivitu dosahují o 25-30 % nižších nákladů na doručení, které pak mohou investovat do vlastního rozvoje či nabídnout zákazníkům nižší cenu dopravy. Sdíleným doručováním navíc klesá riziko zpoždění, což výrazně zvyšuje kvalitu služby.

Neméně důležitým aspektem je i pozitivní ESG dopad. Snížením počtu vozidel v oběhu dochází i k poklesu provozu v centrech měst a s tím související produkce oxidu uhličitého. Nižší počet celkově najetých kilometrů se pak odrazí i v prodloužení životnosti automobilů.„Naším cílem je udělat ze sdíleného doručení v ten samý den standard, u kterého klienti nemusí mít obavu o ztrátu prémiového pocitu, nebo konkurenční výhody. Je to produkt, co od sebe klienty odlišuje, a dochvilný kurýr s úsměvem na rtech by měl být normou u všech,“ uzavírá Ladislav Janckulík.

Bevy.city je unikátním českým start-upem v oblasti kurýrních služeb. Je jedinou doručovací společností na českém trhu, která využívá k dopravě zásilek pouze elektromobily. Specializuje se na B2B zákazníky, kterým flexibilně pomáhá navýšit kapacitu při doručovacích špičkách. Bevy.city funguje v současné době v Praze a okolí a mezi její zákazníky patří například Rohlík.cz, Zásilkovna, Liftago, Country Life, NutritionPro, Yes Krabičky nebo Sfood.

zdroj: tisková zpráva

The post Český start-up Bevy.city dokáže firmám ušetřit 25–30 % nákladů na dopravu first appeared on Hybrid.cz.