Český startup Woltair nově nabízí domácí nabíjecí stanice pro elektromobily

Woltair je topenářská firma založená v roce 2018. Specializuje se na instalace a servis tepelných zdrojů, klimatizací a rekuperací a od nedávna také fotovoltaiky. Nejnovějším produktem je domácí nabíjecí stanice pro elektromobily neboli wallbox.

Kombinace fotovoltaiky a dobíjecí stanice představuje dlouhodobé řešení, jak levně a šetrně nabíjet elektromobily. Přináší komfort samostatné skříňky na zdi nebo v samostatném stojanu, který lze umístit prakticky kamkoliv. Po skončení jízdy auto snadno připojíte ke stanici, identifikujete se vlastním RFID a můžete nabíjet, aniž hledáte nejbližší veřejnou dobíjecí stanici.

„Základní řada Wallboxů dokáže nabít jeden elektromobil, ale nabízíme i variantu nabíjení pro dva vozy najednou. Jejich instalace je jednoduchá a technikům stačí jeden den na uvedení do provozu. Doporučujeme pro instalaci stanic volit místa ideálně 1,5 metru od země na zeď či sloupek. Stanice mají fungovat celoročně v dešti i mrazu, takže je dobré vybrat závětrné místo pod střechou, díky odolnosti však mohou stát i nekrytě,“ říká Daniel Helcl, CEO a zakladatel startupu Woltair.

V rámci dotačního programu Nová zelená úsporám začíná pořizovací cena wallboxů již na 19 000 Kč. Kromě verze s jedním kabelem je k dispozici také DoubleBox pro nabíjení dvou vozidel při zachování příkonu 22 kW.

zdroj: tisková zpráva

The post Český startup Woltair nově nabízí domácí nabíjecí stanice pro elektromobily first appeared on Hybrid.cz.