Citroën exkluzivně představí nový elektromobil ë-C4 X na e-Salonu

Na 4. ročníku výstavy e-Salon v Praze se exkluzivně v předpremiéře představí novinka příštího roku, elektromobil Citroën ë-C4 X. 

Nový Citroën ë-C4 X v sobě spojuje eleganci siluety fastbacku, výhody moderního SUV a nadčasový charakter prostorného čtyřdveřového vozu. Novinka v modelové řadě značky Citroën se nabízí s elektromotorem o výkonu 100 kW a dojezdem až 360 km (WLTP). K dispozici je rychlé dobíjení na 100 km za 10 min při 100 kW DC.

Elektromobil Citroën Ë-C4 X vyniká komfortem na palubě díky exkluzivnímu programu Citroën Advanced Comfort, který zahrnuje sedadla Advanced Comfort a odpružení Citroën Advanced Comfort. Zákazníci ocení velkorysý prostor pro kolena ve 2. řadě a velký zavazadelník o objemu až 510 litrů. Z dvaceti různých asistenčních systémů řidiče potěší například barevný head up displej, Highway driver assist a moderní infotainement. Elektrický pohon umožňuje nepřetržitý přístup do městských zón v tichosti a bez vibrací.

Na našem trhu bude dostupná také verze C4 X s benzinovým motorem PureTech s manuální nebo automatickou převodovkou, a s dieselovým motorem. To vše v prvním čtvrtletí 2023. Na stánku Citroën se představí i novinka letošního roku, vlajková loď značky, C5 X Plug-In Hybrid, letos modernizované SUV C5 Aircross Plug-In Hybrid, designový hatchback ë-C4, elektrická verze oblíbeného Berlinga a velkoprostorový ë-SpaceTourer.

Veletrh proběhne 10. – 13. listopadu na výstavišti PVA v Letňanech. Nejnovější vozy s alternativními pohony včetně vozů značky Citroën obsadí halu 3, v hale 2 se budou prezentovat všechny exponáty a technologie spojené s elektromobilitou a firmy z oblasti e-TECHNOLOGY. V hale 8 se budou odehrávat testovací jízdy. Po celou dobu výstavy nebude chybět bohatý doprovodný program jak pro odborníky, tak pro širokou veřejnost.

zdroj: tisková zpráva

The post Citroën exkluzivně představí nový elektromobil ë-C4 X na e-Salonu first appeared on Hybrid.cz.