Cool-View oznamuje vysoce výkonné chirurgické čelové LED světlo

chirurgické led světlo cool-view Novalite Micro XL 1400Americká společnost Cool-View představuje nový model chirurgického čelového světla Novalite Micro XL 1400 osazeného výkonnou LED od společnosti Cree.

Tradiční čelová chirurgická světla sestávají ze samostatné osvětlovací jednotky s vysoce výkonným HID zdrojem (až 400W), ze kterého je světlo optickým vláknem přivedeno na hlavu operatéra.

chirurgické led svítilnyČelové světlo Micro XL 1400 používá jedinou výkonnou LED  (konkrétní model není uveden) a díky speciálnímu optickému systému poskytuje osvětlení s intenzitou 100 000 luxů ve vzdálenosti 35 centimetrů a šířkou světelné stopy 5 centimetrů.  To je stejná hodnota jakou efektivně poskytují tradiční 350W HID systémy s přenosem světla pomocí optického vlákna.

Šířku světelné stopy lze nastavit v rozsahu 5 - 12cm. led světlo pro operatéryVysokého výkonu je dosaženo i díky provozu LED na 125-150% doporučeného maximálního proudu. Pro zaručení spolehlivé funkce a deklarované životnosti 5 let je světlo vybaveno aktivním vzduchovým chlazením, které si musí poradit až se 25W ztrátového výkonu.

Světlo je napájené z přenosného li-ion akumulátoru upevněného na opasku. Akumulátor má napětí 7,2V a kapacitu 4,8Wh při váze 220 gramů. Takovéto řešení poskytuje operatérovi naprostou volnost pohybu.

Cenu čelového světla výrobce nezveřejňuje.

Zdroj: Ledsmagazine.com