Coranovirus posouvá nebo ruší termíny mezinárodních veletrhů

Rada pro rozvoj obchodu v Hong Kongu posunula kvůli rozšíření infekce Coranoviru konání veletrhu International Lighting Fair (Mezinárodního světelný veletrh) z 6.4. – 9.4. na nový termín od 25.7. do 28.7.2020.

Rada nejdříve oznámila, že přijímá preventivní opatření k zamezení šíření infekce, včetně informovanosti účastníků s požadavkem na osobní zdravotní kontrolu, poskytnutí masky a dezinfekčních prostředků na ruce. Jelikož se nákaza novým Coranovirem stále šíří, mnoho mezinárodních veletrhů po celém světě mění termíny konání nebo rovnou celé akce ruší. Dalším z takových případů je významná německá výstava IWA zbraní, svítilen, nožů a dalšího vybavení do přírody. Tu pořadatelé přesunuli ze začátku března na 3.-6. září 2020.

Nejvýznamnějším příkladem je plánovaný veletrh MWC 2020, který se měl konat v Barceloně. Z důvodu stažení účasti většiny významných firem (Sony, LG, Samsung, Nokia a mnoha dalších.) se pořadatelé rozhodli celý veletrh zrušit. Španělská Barcelona tak přijde o 492 milionů euro (12,3 mld. Kč), které měla díky veletrhu jako každý rok utržit. Mimo finanční ztrátu přichází Barcelona rovněž o 14 tisíc dočasných pracovních míst, které MWC každý rok nabízí.

Zdroj: ledinside.com