Cree invustuje miliardy do rozvoje

Společnost Cree se rozhodla pro největší investici do rozšiřování výroby karbidu křemíku. Celková vynaložená suma investice má dosahovat 1 mld. USD (25 mld. Kč). Většina těchto prostředků poputuje do investice rozšíření továrny, kde je použito automatizovaného zařízení na výrobu karbidu křemíku na 200 mm waferech. Mega továrna má vzniknout respektive rozšířit současný výrobní závod v campusu společnosti v Durhamu.

Hlavní důraz bude kladen na podporu výroby karbidu křemíku, po dokončení projektu v roce 2024 by mělo dojít k výraznému zlepšení schopností těchto materiálů a zvýšení konkurenční výhody společnosti.

Dle vyjádření CEO společnosti Gregga Lowa, investiční záměr pramení ze zvýšené poptávky trhu, hlavně v automobilovém průmyslu, která dávno překročila dostupné zásoby. Investice do nové továrny a vybavení zaměstnanců má podpořit výrobu karbidu křemíku až na 30 násobek proti roku 2017.

Rozšířený areál také vytvoří nové pracovní příležitosti a bude sloužit jako vyspělá iniciativa pro rozvoj výrobní pracovní síly. Cree rovněž plánuje spolupracovat s místními komunitami a vysokými školami na přípravě vzdělávacích programů.

Zdroj: ledinside.com