Cree LED v originálním českém makrosvětle

Makrosvětlo v akciNe všechny zajímavé využití LED technologie musí mít nutně původ za hranicemi naší republiky. Z českého prostředí vychází teleskopické LED světlo určené pro makrofotografii, jež bylo nazváno Macrolight. Jak uvádí autor pan Otakar Novák, jsou použity dvě LED od firmy Cree s optikou s vyzařovacím úhlem 8 stupňů, jako zdroj energie slouží 4 tužkové baterie uschované v krabičce, která zároven funguje jako základna pro celé světlo.

Makrosvětlo - montáž tykadlaPod touto základnou je v patce možné na mikrospínači nastavit pro každé ze dvou světel 4 módy světelného výstupu - vypnuto, 50%, 95% a 100%. V praxi je většinou jedno světlo nastaveno na maximum a druhé na 50% pro vykrytí stínů. Díky teleskopickým nosičům je možné LED světlo flexibilně zacílit kam je potřeba a dokonale tak osvětlit fotografovanou scénu.

Na níže uvedeném webu najdete základní popis výroby světla pro bastlíře a pro ty ostatní je možné si nechat makrosvětlo postavit na zakázku. Cena je 2.500 Kč a dodací lhůta je akceptovatelných 14 dní.

Zdroj: Makrosvetlo.cz