Cree představuje LED o miniaturních rozměrech

Přední výrobce a vývojář LED technologií, společnost Cree, nabízí novou LED o rozměrech 1,6 mm x 1,6 mm nesoucí označení XQ-E s úhlem vyzařování 110° a světelným tokem až 287 lm (při příkonu 3W).

Téměř mikroskopická LED je využitelná například pro směrové osvětlení, automobilový průmysl nebo také pro kompaktní RGB světelné aplikace. Výrobce ji totiž rovnou nabízí v barevném provedení bílá, červená, zelená a modrá.

Dle vyjádření Paula Scheidta, manažera marketingu společnosti Cree, nová XQ-E LED nabízí téměř dvojnásobek hustoty světelného toku ve srovnání s XP-G2, která se již předtím řadila k vysoce výkonným LED z pohledu lm/mm2. Nová XQ-E je již jako druhá generace výkonných LED společnosti Cree založena na převratné výrobní platformě SC3. Kromě toho je nová řada dodávána ve stejném typu balení jako XT-E/E2 LED a bude nabízena v teplotních verzích 2700K6200K  pro bílou a indexem podání barev 80 (nejchladnější verze 70).

Dle dodatku Luka Thorkildsa, ředitele divize osvětlení společnosti Coleman (zabývající se například výrobou LED luceren), je společnost nadšená z nového produktu XQ-E, který otevírá nové možnosti ve výrobě menších, výkonnějších a jasnějších světelných nástrojů.

Zdroj: cree.com