Cree prodává svou LED divizi

Po nedávném překvapivém prodeji LED odvětví společností Philips a GE, přichází další významná společnost Cree s rozhodnutím prodat svoji LED divizi.

Prémiový výrobce LED technologií společnost Cree oznámila dosažení dohody se společností SMART Global Holdings, Inc. a plánuje prodat své oddělení LED (Cree LED) společnosti SMART za 300 milionů USD (cca 7 mld Kč.). Částka bude postupně vyplácena, nejdříve formou zálohy ve výši 50 milionů USD a následně dvě odložené platby ve výši 125 milionů USD a zisk 125 milionů USD.

Dle vyjádření Cree má tato transakce dále upevnit strategickou pozici společnosti a pokračovat ve svých investicích v oblasti polovodičů, vozidel na alternativní paliva, 5G a dalších rostoucích průmyslových aplikacích.

Tuto transakci musí ještě posvětit regulační orgán a musí dojít k splnění obvyklých podmínek uzavření. Očekává se, že celý proces transformace bude dokončen v prvních měsících roku 2021. Po dokončení transakce společnost SMART autorizuje a začlení značku Cree LED do obchodního balíčku společnosti.

Nejedná se o první divizi, kterou společnost Cree prodává, v loňském roce došlo k prodeji Cree Lighting s obdobnou transakční cenou přibližně 310 milionů USD (7,25 mld. Kč) před zdaněním.

Zdroj: ledinside.com