DHL a Formule E prodlužují partnerství

Formule E a DHL oznámili víceleté prodloužení partnerství. Největší důraz je i nadále kladen na udržitelnost, proto jsou pro novou sezónu připravena vozidla Gen3, splňující přísné požadavky na výkon a udržitelnost. 

DHL je oficiálním zakládajícím partnerem Formule E a od září 2013 také oficiálním logistickým partnerem prvního mistrovství světa v motoristickém sportu s čistě elektrickým pohonem. Díky 40 letům mezinárodních zkušeností v motoristickém sportu se DHL zasloužila o převedení konceptu čistě elektrických závodů do praxe. Loňská sezóna byla zakončena 100. závodem v Jižní Koreji, konkrétně v Soulu, který byl také 26. světovým městem, kde se konal závod Formule E.

9. sezóna odstartovala 14. 1. 2023 v Hankook Mexico City E-Prix. Závod byl zároveň soutěžním debutem Gen3 – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejefektivnějšího elektrického závodního vozu, jaký byl kdy vyroben. Sezóna 9 zahrnuje 16 závodů v 11 ikonických světových městech včetně míst, která budou tyto závody hostit poprvé – Hyderabad, Kapské Město, São Paulo, Portland v Oregonu.

DHL zajišťuje nejmodernější udržitelnou logistiku v podobě silniční a námořní přepravy tak, aby zajistila maximální efektivitu a snižování emisí CO2, toho chce také docílit použitím biopaliv. V nadcházející sezóně se očekává najetých 89 100 kilometrů. Převážet se budou závodní vozy, baterie, nabíjecí jednotky, vysílací zařízení marketingové vybavení a občerstvení.

„DHL pomohla přivést Formuli E k životu a od té doby je naším váženým partnerem,“ říká Matt Scammell, obchodní ředitel Formule E. „Vážíme si pokračování spolupráce, společně vstupujeme do éry Gen3, ve které se dotýkáme limitu možných inovací, posouvající hranice vývoje v technologii EV a definující budoucnost motorsportu. DHL hraje klíčovou roli při zajišťování všech závodů po celém světě a je průkopníkem špičkových řešení v oblasti efektivity a udržitelnosti, díky čemuž je volbou číslo jedna pro šampionát a naši misi.“

zdroj: tisková zpráva

The post DHL a Formule E prodlužují partnerství first appeared on Hybrid.cz.