Do Česka oficiálně dorazí čínské elektromobily Geely

Společnost Grand Automotive Central Europe se stala oficiálním importérem značky Geely pro Maďarsko, Českou republiku a Slovensko.

Smlouva o distribuci značky Geely v Maďarsku, České republice a na Slovensku byla podepsána na slavnostním ceremoniálu 4. listopadu 2022. Smlouvu podepsali Viktor Molnár, generální ředitel společnosti Grand Automotive Central Europe Ltd., a Cook Xue, výkonný zástupce generálního ředitele společnosti Geely Auto International Corporation. První vozy značky Geely by měly vyjet na silnice v Česku, Maďarsku a Slovensku začátkem roku 2023.

SOUVISEJÍCÍ: Čínská automobilka Geely představila novou elektromobilní značku Geometry, předvedla i první sedan

Prvním modelem Geely, který bude uveden na náš trh, bude Geometry C s plně elektrickým pohonem. „Tato událost je v životě naší skupiny nesmírně důležitá, zejména s ohledem na obtížné výzvy, kterým v současné době čelí automobilové značky, které jsou v Evropě již známé a zavedené. Společnost Geely, jako jedna z největších čínských automobilových značek, nejenže vyrábí vysoce kvalitní vozidla, ale má také výrobní kapacity, aby mohla zákazníkům i potenciálním prodejcům dodávat vozidla v požadované kvalitě a množství.“ – řekl Viktor Molnár, generální ředitel společnosti Grand Automotive Central Europe.

Elektromobil Geely Geometry C. foto: Geely
Elektromobil Geely Geometry C. foto: Geely

„Po dlouhých jednáních jsme se dohodli se společností Geely Auto International Corporation na všech bodech distribuční smlouvy pro tři země, takže od nynějška začneme společně budovat značku Geely ve střední a východní Evropě. Jsme obzvláště hrdí na to, že Grand Automotive je první společností v Evropské unii, která podepsala importérskou smlouvu se společností Geely, což jasně ukazuje, že naše dovozní aktivity v mnoha zemích a pro více značek v regionu je přesvědčily, že jsme hodni zastupovat tuto kardinální čínskou značku. V blízké budoucnosti je naším hlavním cílem správně umístit pozici značky, včetně modelu Geometry C, a vybudovat síť prodejců a poprodejních služeb. Vzhledem k tomu, že v tomto regionu zastupujeme několik značek, máme možnost využít logistické synergie a rychle a efektivně vybudovat celý logistický proces, a to jak pro vozy, tak pro díly,“ dodal pan Molnár.

Elektromobil Geely Geometry C. foto: Geely
Elektromobil Geely Geometry C. foto: Geely

„Společnost Geely se snaží nabízet zákazníkům po celém světě vysoce kvalitní produkty a úspěšně koordinuje vývoj se společnostmi Volvo, Polestar, Lotus, Smart a dalšími známými automobilovými značkami, které vlastní a spravuje skupina Geely Holding Group. Jako globální podnik společnost Geely aktivně soutěží na světovém trhu. Společnost Geely vytvořila bohatou matici produktů, která zahrnuje vozidla na pohonné hmoty, elektromobily, hybridní vozidla, vozy na metanol a vozy s výměnnými bateriemi. Díky významným investicím do výzkumu a vývoje a integraci globální moudrosti vytvořila společnost Geely pro více než 12 milionů uživatelů po celém světě také zážitek z cestování, který předčí jejich očekávání. Vzhledem k tomu, že značka Geely poprvé vstupuje na trh Evropské unie, představuje toto partnerství se společností Grand Automotive Central Europe významný krok vpřed pro globalizační ambice společnosti Geely,“ řekl Cook Xue, výkonný viceprezident společnosti Geely Auto International Corporation.

Dále vyjádřil důvěru v zavedení Geometry C do střední a východní Evropy a uvedl, že „společnost Geely urychlila prosazování své konkurenční výhody v oblasti inteligence díky realizaci strategie Intelligent Geely 2025 a úspěšnému rozložení v celém bateriovém průmyslu. Tato taktika a technologie umožňují, aby Geometry C, jedno ze základních mistrovských děl elektromobilů Geely, po uvedení na trh ohromilo zákazníky.“

zdroj: tisková zpráva

The post Do Česka oficiálně dorazí čínské elektromobily Geely first appeared on Hybrid.cz.