Do Česka přicházejí elektromobily a plug-in hybridy MG

Od 29. června 2022 se v Česku a Slovensku spustil prodej značky MG. Celkem 26 dealerství bude nabízet 2 nejnovější modely – MG ZS a MG EHS.

Nové MG ZS prošlo na jaře 2020 modernizací, plní roli zástupce segmentu B-SUV. ZS je současně obchodně nejúspěšnějším modelem MG a vůz byl pečlivě testován, a tedy také laděn v Evropě na britských silnicích. Kromě vysoké úrovně bezpečnosti si při jízdě posádka vychutná ideálně variabilní interiér a velký zavazadlový prostor. K pohonu slouží dva zážehové motory: menší přeplňovaný přímovstřikový tříválec o objemu 1,1 litru nabízí výkon 82 kW, a větší čtyřválec 1,5 litru. Kromě toho ale nejnověji existuje také elektrická verze ZS EV. Ta nabízí výkon 115 kW a na jedno nabití ujede až 440 km. Cena MG ZS v Česku začíná na 424 940 Kč.

„Je mi velkou ctí uvádět na trh takto perspektivní značku s jedinečnou historií a britskými kořeny. Věříme, že nabídka kombinující velmi kvalitní produkt se skvělou výbavou bude to pravé pro české i slovenské zákazníky. Dobrá cena jen podtrhuje náš záměr prosadit se rychle na obou trzích. Navíc očekávaný příchod dalších modelů včetně těch plně elektrických začátkem příštího roku je příslibem dynamického rozvoje značky MG v našem regionu“, říká Kamil Šilhavý, generální ředitel MG Motor pro ČR a SR.

MG. EHS se už také Česku prodává i ve verzi plug-in hybrid. foto: MG

Nové EHS hned na první pohled zaujme svým atraktivním designem jasně ukazující na jeho SUV schopnosti. Při vývoji byla věnována značná pozornost kvalitě a výběru špičkových materiálů palubní desky i celého komfortního interiéru. Centrální dotyková obrazovka infotainmentu se chlubí úhlopříčkou 10,1 „. Z výběru bezpečnostních technologií stojí za zmínku MG Pilot, který zastřešuje hned několik důležitých asistenčních systémů najednou a který dokáže do rychlosti 19,2 km/h auto sám zastavit.

K detekování prostoru před vozem EHS využívá kombinace kamery a radaru. K pohonu HS / EHS slouží zážehový přeplňovaný čtyřválec 1,5 s výkonem 119 kW, nebo ve verzi PHEV plug-in hybridní hnací jednotka, která nabízí systémový výkon 190 kW. Unikátní je například desetistupňová převodovka kombinující 4 stupně pro elektromotor a 6 stupňů pro spalovací motor. Čistě elektrický dojezd na jedno nabití činí 52 km. Cena plug-in hybridu MG EHS v Česku začíná na 887 940 Kč.

The post Do Česka přicházejí elektromobily a plug-in hybridy MG first appeared on Hybrid.cz.