Dobíjecí stanice MOL Plugee nabízejí platby přímo v mobilní aplikaci

Společnost MOL Česká republika, provozovatel druhé největší sítě čerpacích stanic v tuzemsku, nabízí motoristům možnost zaplatit za dobití svého elektromobilu pomocí mobilní aplikace MOL Plugee.

Zákazníci mohou za odebranou energii stále platit i na pokladnách čerpacích stanic MOL, paušální ceny se odvíjejí dle rychlosti nabíjení a množství odebrané energie. Síť MOL provozuje v Česku 26 dobíjecích stojanů na 24 čerpacích stanicích. Ještě letos plánuje vybudovat další tři nové dobíjecí body o výkonu 50 kW a v příštím roce další dva o stejném výkonu.

V rámci celé Skupiny MOL usilujeme o co nejvyšší míru dostupnosti nabíječek a naším cílem je mít v následujících letech tak hustou síť, aby člověk pohodlně dojel v elektromobilu z Česka až do Chorvatska,” říká Richard Austen, generální ředitel společnosti MOL Česká republika.

Celá skupina MOL se chystá do roku 2030 vybudovat přibližně 500 dobíjecích stanic a posílit tak svou vizi na vytvoření servisních stanic budoucnosti, které kromě tankování a dobití nabídnou i široké doplňkové služby. V síti MOL mohou řidiči nabíjet svůj elektromobil na 24 fast a 2 ultra fast dobíjecích stanicích. 

Společnost MOL Česká republika ve spolupráci se společností Driivz Ltd. spustila mobilní aplikaci MOL Plugee, která umožňuje zákazníkům ovládat dobíjecí stanici zcela samostatně a zaplatit za dobíjení bez nutnosti asistence obsluhy servisní stanice. Nabíjení zaplatí jednoduše přes svou mobilní aplikaci nebo webové rozhraní.

Pro skupinu zákazníků, kteří nemají chytrý telefon, přístup na internet nebo nejsou ochotní stahovat a instalovat mobilní aplikaci, byla zachována možnost platby za dobíjení na pokladně servisní stanice. Na pokladně servisní stanice jsou dostupné 3 nové služby:

1) AC nabíjení (střídavým proudem) do hodnoty 10 kWh odebrané energie

2) DC a UDC nabíjení (stejnosměrným proudem) do hodnoty 20 kWh odebrané energie

3) DC a UDC nabíjení (stejnosměrným proudem) do hodnoty 40 kWh odebrané energie

Podrobné informace o způsobech nabíjení, cenách a lokalitách nabíječek najdou uživatelé na webových stránkách www.molplugee.cz

Cílem Skupiny MOL je pokrýt hlavní tahy i města

Téměř všechna aktuálně provozovaná dobíjecí místa vznikla v rámci projektu NEXT-E.  Jeho cílem je pokrýt páteřní a tranzitní silnice v rámci Evropské unie. „Nadále vidíme perspektivu rozvoje dobíjecích stanic v rámci hlavních tahů, v blízkosti hraničních přechodů a na našich stanicích ve městech,” doplňuje manažer komunikace MOL Česká republika Martin Pavlíček. Síť dobíjecích stanic MOL ve střední a východní Evropě přitom čítá 168 nabíječek. 

Projekt NEXT-E je jedinečná spolupráce čtyř předních firem v sektoru elektřiny, ropy a zemního plynu, které spojily síly s výrobci automobilů, aby společně vytvořily kompatibilní síť pro dobíjení elektrických vozidel, jež vnímají jako životaschopnou alternativu vozidel se spalovacími motory.

Konsorcium sestává ze společností skupiny E.ON Group (Západoslovenská energetika na Slovensku, E.ON Česká republika, E.ON Maďarsko, E.ON Rumunsko), MOL Group (zastoupenou dceřinými společnostmi ve všech 6 zapojených zemích), Hrvatska elektroprivreda v Chorvatsku, PETROL (ve Slovinsku a Chorvatsku), Nissan a BMW.

Projekty dobíjecích stanic na elektromobily jsou finančně náročné, Skupina MOL proto u některých z nich používá kromě vlastních zdrojů i dotační programy EU. Dobíjecí stanice, které MOL plánuje vybudovat letos a příští rok, bude hradit zcela z vlastního rozpočtu. 

zdroj: tisková zpráva

The post Dobíjecí stanice MOL Plugee nabízejí platby přímo v mobilní aplikaci first appeared on Hybrid.cz.