DS Automobiles se stává 100% elektrickou značkou

Z DS Automobiles, avantgardní prémiové značky skupiny Stellantis, se stává 100% elektrická značka. Od roku 2019 jsou všechny modely značky elektrifikované a od roku 2024 budou všechny nové modely společnosti DS Automobiles výhradně 100% elektrické.

DS Automobiles v roce 2024 spustí první 100% elektrický projekt skupiny Stellantis na nové platformě STLA MEDIUM. Elektrifikace je pro společnost DS Automobiles od jejího založení středobodem strategie, od roku 2019 je její modelová řada 100% elektrifikovaná.

Všechny vozy DS jsou tak nabízeny s elektrifikovanými motory, ať už je to 100% elektrický model DS 3 Crossback E-Tense, nebo plug-in hybridy DS 4 E-Tense, DS 7 Crossback E-Tense a DS 9 E-Tense.

V roce 2020 se značka DS Automobiles díky své elektrifikované nabídce (30 % registrací) postavila v Evropě do čela značek nabízejících různé druhy pohonů, s nejnižšími průměrnými emisemi CO2 (83,1 g/km).

Značka se stává se stoprocentně elektrickou a pokračuje v účasti ve Formuli E. DS Automobiles je prvním prémiovým výrobcem, který se do seriálu zapojil, a jako jediná značka dokázala dvakrát po sobě získat titul v kategorii týmů a jezdců.

Značka DS Automobiles již potvrdila svou účast do roku 2026 a zahájila vývoj nové generace výkonnějšího a efektivnějšího monopostu. Tato technologická laboratoř umožní další pokrok v oblasti sériových modelů.

Od roku 2024 rozšíří DS Automobiles svou nabídku o model DS 4 ve 100% elektrické verzi a poté představí nový vůz, který bude prvním zástupcem 100% elektrického programu skupiny Stellantis založeného na platformě STLA MEDIUM.

Tento budoucí model, vybavený vysokokapacitní baterií až 104 kWh a dojezdem 700 km, nabídne výjimečné technologie a elegantnost díky dokonalému přizpůsobení technických prvků přáním zákazníků značky DS Automobiles.

Kromě tohoto vývoje řady motorů pracuje společnost DS Automobiles v rámci přístupu skupiny Stellantis na snižování své výrobní uhlíkové stopy. Další ambiciózní výzkum pokračuje v souvislosti se zapojením do energetické transformace prostřednictvím vývoje inovativních materiálů.

zdroj: tisková zpráva