Dynamický vývoj na poli pružných micro LED displejů

Royal corporation, lídr ve flexibilní elektronice, představuje technologii pružného displeje založeného na micro-LED. Roztažitelná elektronika poskytuje, díky flexibilním obvodům, možnost zařízení srolovat, složit, ale také různě 3D tvarovat, což otevírá úplné nové možnosti použití.

Royal ukazuje, že nízký poměr otvorů micro-LED a jednoduché zapouzdření poskytují dostatek prostoru pro roztažitelné vzory. Tento fakt dokazuje vyšší roztažitelnost, jemnější rozteč a vyšší propustnost světla ve srovnání s roztažitelnými prototypy AMOLED a LED, na které se dříve průmyslový vývoj zaměřoval.

Výzkumy ukazují, že technologie roztažitelného displeje micro LED od společnosti Royole je schopná roztažitelnosti 130%, konvexního ohýbání až do 40 stupňů a zároveň dosahuje rozlišení až 120 pixelů na palec (PPI), což je prahová hodnota rozlišení na obrazovkách notebooků. Technologie micro-LED navíc umožňuje až 70% propustnost, což je mnohem více než u stávajících flexibilních technologií OLED. Royole podal celosvětově již více než 80 patentů na roztažitelné technologie a mikro-LED.

Dle vyjádření manažera společnosti Royal,  Dr. Bill Luie, se v brzké budoucnosti můžeme dočkat aplikace v široké škále každodenních oblastí od sportu, módy až po chytrou dopravu a dalších doposud nevídaných oblastí. Roztažitelná elektronika tak představuje významný milník inteligentního zobrazování budoucnosti.

Zdroj: ledinside.com