Elektrická dodávka Volkswagen vstupuje do služeb Coca-Coly jako servisní vůz

Užitkový elektromobil Volkswagen ID. Buzz Cargo s vestavbou bude sloužit v servisní flotile Coca-Coly v celém Česku i na Slovensku.

Volkswagen Užitkové vozy dodal společnosti Coca-Cola HBC servisní elektromobil Volkswagen ID. Buzz Cargo. České zastoupení největšího výrobce nápojů na světě tak rozšiřuje svůj vozový park o další elektromobil s nulovými lokálními emisemi.

Nový Volkswagen ID. Buzz Cargo absolvuje ve službách servisního oddělení společnosti Coca-Cola HBC nejprve půlroční zkušební provoz na českých i slovenských silnicích.

Užitkový vůz Volkswagen ID. Buzz Cargo v barvách firmy Coca-Cola je vybaven servisní vestavbou, protože bude zajišťovat spolehlivou mobilitu a perfektní zázemí technikům společnosti Coca-Cola HBC, kteří se starají o více než 60 000 ledniček, výdejních automatů, post mixů a kávovarů po celém Česku a Slovensku.

Nový model ID. Buzz Cargo má rozhodně co nabídnout, jak dokládá řada prestižních ocenění od nezávislých organizací. Loni v září získal model ID. Buzz Cargo titul „International Van of the Year 2023“ od mezinárodní poroty, kterou tvoří 34 novinářů se specializací na užitkové vozy. ID. Buzz také ziskem nejvyššího možného hodnocení s pěti hvězdičkami od organizace Euro NCAP potvrdil, že patří mezi nejbezpečnější automobily na současném trhu. 

Firemní zákazníci s důrazem na trvalou udržitelnost oceňují podle společnosti Volkswagen na modelu ID. Buzz Cargo jeho vynikající ekologickou bilanci. Všechny vozy ID. Buzz jsou zákazníkům předávány s neutrální bilancí emisí CO2 a jejich provoz charakterizují nejen nulové lokální emise, ale také vysoká hospodárnost s nízkými provozními náklady včetně nižších nároků na údržbu. Nejsou nutné pravidelné výměny motorového oleje a servisní intervaly jsou relativně dlouhé.

Elektromobil Volkswagen ID. Buzz Cargo spotřebuje podle metodiky WLTP 20,4 kWh/100 km a na jedno nabití ujede až 425 kilometrů. Stejnosměrným proudem z rychlonabíjecího stojanu lze sadu akumulátorů nabít z 5 na 80 procent kapacity za cca 30 minut při využití maximálního nabíjecího výkonu až 170 kW.

Základem konstrukce modelu ID. Buzz Cargo s ikonickým designem je modulární platforma pro elektricky poháněné vozy MEB. V nákladovém prostoru o objemu 3,9 m3 je místo pro dvě europalety, které lze uložit i napříč mezi podběhy kol. Nákladový prostor má v úrovni podlahy maximální délku 2,20 m a šířku 1,73 m.

Nejvyšší užitečná hmotnost užitkové verze činí 650 kg. Pod podlahou je mezi nápravami uložena sada lithium-iontových akumulátorů s využitelnou kapacitou 77 kWh (celková je 82 kWh). Z ní je napájen vzadu uložený elektromotor, který poskytuje nejvyšší výkon až 150 kW a maximální točivý moment 310 N.m již od okamžiku rozjezdu. ID. Buzz Cargo tak přesvědčí nejen svými ekologickými a užitnými vlastnostmi, ale také mimořádnou jízdní dynamikou.

zdroj: tisková zpráva, foto: Volkswagen

The post Elektrická dodávka Volkswagen vstupuje do služeb Coca-Coly jako servisní vůz first appeared on Hybrid.cz.