Elektromobil Dacia Spring má 100 000 objednávek a nové verze

Dacia představuje na autosalonu v Bruselu 2023 elektromobil Dacia Spring Extreme s motorizací Electric 65.

Na bruselském autosalonu představí Dacia zcela nový výbavový stupeň Extreme modelu Spring, který otevírá novou  úroveň outdooru modelů Dacia. Tento stupeň výbavy nakonec doplní další tři modely značky (Sandero Stepway, Duster  a Jogger). Spring Extreme je nyní k dispozici ve zcela nové břidlicově modré barvě a s řadou exkluzivních designových prvků: 

Exteriér nabídne měděně lakované prvky na střešních lištách, krytech zrcátek, středech kol, logu Dacia na dveřích zavazadlového prostoru a pod světlomety vpředu. Dále také polep s topografickým vzorem na předních a zadních dveřích, odkaz na charakteristický šnorchl mezi dveřmi  a předními blatníky. Nakonec i chrániče dveřních prahů s topografickým vzorem.

V interiéru se zákazníci dočkají přední gumové rohože s topografickým vzorem, měděně lakované prvky na výplních předních dveří, okolí výdechů klimatizace, okolí displeje, měděného prošívání sedadel a znaku Dacia Link na předních sedadlech. Spring ve výbavě Extreme nahrazuje výbavu Expression, kterou si vybralo více než 8 z 10 soukromých zákazníků.

S uvedením výbavového stupně Spring Extreme představuje Dacia také novou motorizaci ELECTRIC 65 (48 kW). Tento nový motor, který je k dispozici pouze pro Spring Extreme, v kombinaci s novým reduktorem, který snižuje  otáčky motoru a přenáší točivý moment na kola, zajišťuje lepší zrychlení a akceleraci pro všestrannější využití. S novou motorizací ELECTRIC 65 má Spring Extreme dojezd 220 km ve smíšeném cyklu WLTP (a 305 km v městském cyklu WLTP). Motor ELECTRIC 45 (33 kW) zůstává spojen s užitkovou verzí Spring Cargo. 

Spring Extreme včetně cen pro český trh bude zveřejněn 16. ledna 2023. První vozy budou dodány v létě tohoto roku.

zdroj: tisková zpráva

The post Elektromobil Dacia Spring má 100 000 objednávek a nové verze first appeared on Hybrid.cz.