Elektromobil Škoda Enyaq iV získal cenu za nejlepší elektrické SUV

Elektromobil Škoda Enyaq iV, založený na modulární elektrifikované platformě (MEB) koncernu Volkswagen, získal již sedmé ocenění Golden Steering Wheel (Zlatý volant). Svým výkonem na okruhu Lausitzring zaujal odborníky z řad závodních jezdců, moderátorů i novinářů.

Elektromobil Škoda Enyaq iV získal prestižní automobilové ocenění Golden Steering Wheel 2021. Čtenáři odborného časopisu Auto Bild a listu Bild am Sonntag nejprve vybrali toto SUV jako jednoho ze tří finalistů v kategorii elektrických SUV.  Během testovacích jízd na okruhu Lausitzring pak Enyaq iV přesvědčil i odbornou porotu a  úspěšně porazil své konkurenty svým celkovým dojmem. 

Cena Golden Steering Wheel oceňuje nejlepší automobilové novinky uplynulých dvanácti měsíců.  V letošním ročníku si mohli čtenáři vybrat své oblíbence ze 70 modelů. Redakce poprvé rozlišovaly  mezi vozy s konvenčním pohonem a elektromobily – například v kategoriích SUV a elektrické SUV.  Celkem bylo uděleno dvanáct ocenění Golden Steering Wheel.  

Čtenáři časopisů Auto Bild a Bild am Sonntag vybrali ze sedmi vozů nominovaných v kategorii  elektrických SUV model Škoda Enyaq iV jako jednoho ze tří finalistů. Díky tomu se bateriové SUV kvalifikovalo pro praktický test na okruhu Lausitzring, který se konal na začátku října. Hodnotitelé posuzovali jednotlivé modely podle různých kritérií, jako jsou jízdní vlastnosti,  prostornost nebo výhled z vozu. Na porotu udělal ENYAQ iV v segmentu elektrických SUV nejlepší  celkový dojem a jasně zvítězil nad dalšími dvěma finalisty. 

První čistě elektrické SUV Škoda

Elektromobil Škoda Enyaq iV představuje doposud největší krok české automobilky v realizaci své strategie  elektromobility. Jedná se o první sériový model značky Škoda, který je postaven na modulární  elektrifikované platformě (MEB) koncernu Volkswagen. Vlajková loď modelové palety značky  Škoda se vyznačuje emocionálním designovým jazykem a nabízí velkorysou nabídku prostoru,  typickou pro vozy této značky.

V interiéru nahradily klasické výbavové stupně nové designové  varianty. Nová přehledná struktura nabídky umožňuje konfiguraci požadovaného vozu pomocí několika kliknutí. ENYAQ iV má pohon zadních nebo všech kol1 a s dojezdem přes 500 km v  cyklu WLTP vyhoví i jako společník na dlouhé cesty. 

ENYAQ iV získal pro značku ŠKODA už sedmé ocenění Golden Steering Wheel První ocenění Golden Steering Wheel udělil časopis Bild am Sonntag v roce 1976. Od roku 2009  se na udělování cen podílí i Auto Bild, největší evropský automobilový magazín. Škoda se těší již  ze sedmé ceny Golden Steering Wheel.

Prvního úspěchu značka dosáhla v roce 1999 s modelem Fabia a její nástupce úspěch potvrdil v roce 2007. Druhá generace modelu OCTAVIA zvítězila v  roce 2004 a druhá generace modelu Superb si toto ocenění zajistila v roce 2008. V roce 2017  zvítězil model Karoq a v roce 2019 získal toto prestižní ocenění vůz Kamiq.

zdroj: tisková zpráva

The post Elektromobil Škoda Enyaq iV získal cenu za nejlepší elektrické SUV first appeared on Hybrid.cz.