Elektromobil Volkwagen ID.5 už má v Česku prvních 100 objednávek

Elektromobil Volkswagen ID.5 má necelé dva měsíce po zahájení předprodeje v Česku na svém kontě již téměř 100 objednávek.

První elektrické SUV kupé značky Volkswagen zažívá úspěšný start na českém trhu. Importér aktuálně eviduje od prosincového spuštění předprodeje již téměř 100 objednávek modelu Volkswagen ID.5, jehož emisně neutrální výroba byla spuštěna na konci ledna v německém závodě Cvikov. Cena elektromobilu začíná na 1 311 900 Kč, nejvýkonnější ID.5 GTX lze pořídit již za 1 513 900 Kč. První vozy ID.5 si budou moci čeští zákazníci převzít již na konci dubna.

Volkswagen ID.5 se české veřejnosti poprvé představil ve výstavní premiéře loni v listopadu na letňanském veletrhu e-SALON, kde okamžitě vzbudil značný zájem fanoušků mobility s nulovými emisemi. Český importér následně spustil předprodej modelu Volkswagen ID.5 v polovině prosince 2021 a na začátku února již eviduje objednávky na téměř 100 plně elektrických SUV kupé.

SOUVISEJÍCÍ: Volkswagen ID.5 je tu, cena elektromobilu začíná na 1,3 mil. Kč

Závod Cvikov zahájil emisně neutrální výrobu modelu Volkswagen ID.5 na konci ledna a první vozy se u českých prodejců objeví v březnu. Na konec dubna je pak plánováno předání prvních vozů českým zákazníkům. Nejvýkonnější verze ID.5 GTX o výkonu 220 kW a pohonem všech kol se dvěma elektromotory stojí 1 513 900 Kč.

Mezi zásadní inovace patří například inteligentní parkovací asistent Park Assist Plus. Díky paměťové funkci se vůz po jednorázovém „zaučení“ automaticky zaparkuje do garáže pokaždé na stejné místo. Mezi technické highlighty patří také nový ID. software generace 3.0, který optimalizuje nabíjecí výkon až na 135 kW a hlasové ovládání. Systémy vozidla jsou navíc průběžně aktualizovány technologií „Over-the-Air“, takže řidič může mít vždy k dispozici nejnovější funkce.

Na vrcholu nabídky asistenčních systémů stojí na přání dodávaný Travel Assist, který je významným krokem k automatizované jízdě. Travel Assist využívá spolupráci adaptivního tempomatu ACC a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist, údaje navigačního systému a data od ostatních vozidel z cloudu, která zprostředkovává sériově dodávaná komunikační technologie Car2X. Prostorný interiér nabízí pohodlí cestujícím vpředu i vzadu a pro jejich zavazadla je připraven zavazadlový prostor se základním objemem až 549 litrů.

Všechny verze jsou vybaveny akumulátorovou baterií s využitelnou kapacitou 77 kWh, která umožňuje dojezd na jedno nabití 486 km (GTX) až 512 km (Pro/Pro Performance). Sadu akumulátorů lze nabíjet maximálním výkonem 11 kW v případě střídavého proudu, resp. 135 kW při použití stejnosměrného proudu. V síti rychlonabíjecích stanic IONITY je tak možné za optimálních podmínek doplnit dostatek energie pro dalších 390 km (ID.5), resp. 320 km (ID.5 GTX; údaje dojezdu podle metodiky WLTP) za pouhých 30 minut.

Přímým příbuzným elektromobilu Volkswagen ID.5 je aktuálně nově uvedená Škoda Enyaq Coupé iV.

zdroj: tisková zpráva

The post Elektromobil Volkwagen ID.5 už má v Česku prvních 100 objednávek first appeared on Hybrid.cz.