Elektromobily ID. Buzz zvou v pražských ulicích na festival Pražské Quadriennale

Dva elektromobily Volkswagen ID. Buzz s pozoruhodnou uměleckou instalací lze do konce května spatřit na různých místech v Praze.

Značka Volkswagen Užitkové vozy se stala generálním partnerem uměleckého festivalu Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru 2023 a jeho organizátorům předala první dva elektricky poháněné vozy Volkswagen ID. Buzz. Elektromobil s kultovním designem se proměnil v uměleckou instalaci, která nyní na různých místech Prahy zve širokou veřejnost na nevšední festival s atraktivním programem.

Volkswagen Užitkové vozy poskytne jako generální partner Pražského Quadriennale scénografie a divadelního prostoru 2023 flotilu elektromobilů ID. Buzz pro přepravu hostů a personálu festivalu. Jako předvoj byly do pražských ulic vyslány první dva vozy ID. Buzz, které absolvovaly přeměnu na uměleckou instalaci „Tržnice na kolech“, a jsou tak vlastně vůbec první výstavou letošního Pražského Quadriennale. V první polovině měsíce se kolemjdoucí s uměleckými vozy ID. Buzz mohli setkat na pražském Výstavišti a na náměstí Míru, do konce května jsou k vidění na náměstí Jiřího z Poděbrad a u metra Vltavská.

Oba elektromobily Volkswagen ID. Buzz jsou netradičně pojatou pozvánkou do hlavního dějiště i na samotný festival. Ve vozech jsou umístěny modely budov z areálu bývalých jatek v dnešní Holešovické tržnici, kde se bude odehrávat hlavní program festivalu.

Instalaci „Tržnice na kolech“ vytvořili v rámci studentské výzvy [UN]Common Design Project studenti berlínské univerzity BHT (Berliner Hochschule für Technik) specializované na aplikované vědy. Celkový dojem z instalace umocňuje specifický světelný design Lukáše Jíry, který simuluje pohyb slunce nad tržnicí.

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru se koná od roku 1967. Cílem tohoto uměleckého festivalu je obohacovat kulturní dění v české metropoli výběrem toho nejlepšího z divadelního designu, scénografie a divadelní architektury s důrazem na svébytnost tohoto uměleckého odvětví. 15. ročník Pražského Quadriennale se uskuteční ve dnech 8.–18. června 2023 za podpory značky Volkswagen Užitkové vozy v roli generálního partnera.

Festival představí živé performance, proměnlivé a inovativní divadelní prostory, zásadní scénografická díla i práce zkoumající možnosti digitálních technologií v podání umělců z více než 100 zemí světa. V rámci doprovodného programu budou probíhat diskusní panely o výzkumu a trendech v oboru a mnoho dalšího. Z programu letošního festivalu Pražské Quadriennale si tak vyberou nejen profesionální tvůrci, teoretici, studenti a začínající umělci, ale také široká veřejnost. Více infortmací o PQ a jeho programu najdete na stránkách pq.cz.

zdroj: tisková zpráva, foto: Volkswagen

The post Elektromobily ID. Buzz zvou v pražských ulicích na festival Pražské Quadriennale first appeared on Hybrid.cz.