Elektromobily nyní s PRE čipem nabijete i v Rakousku

Pražská energetika ve spolupráci se společností SMATRICS rozšiřuje svou síť dobíjecích stanic do Rakouska.

PRE s více než 280 veřejnými dobíjecími stanicemi PREpoint na území České republiky otevřela svým zákazníkům možnost dobíjet také v Rakousku, a to v síti SMATRICS. Tím tak PRE jako první mezi českými provozovateli dobíjecí infrastruktury překročila hranice naší republiky.

Díky strategickému partnerství Pražské energetiky a společnosti SMATRICS proběhlo propojení bez vážných komplikací. Změny se ihned zaznamenaly jak na webovém portále www.premobilita.cz, tak i v mobilní aplikaci PREcharge. Zákazníci si již nyní mohou zobrazit širokou síť obou partnerů na jednom místě a využívat ji pomocí jediného dobíjecího čipu.

Přestože síť SMATRICS využívá časových tarifů, Pražská energetika zůstává u vlastní struktury ceníku, který počítá s množstvím odebrané elektrické energie. Povedlo se jí akceptovat ceny zahraničního trhu a zároveň zůstat v úrovni přijatelných cen pro české uživatele.

Zákazníkům PREmobility se navíc výrazně zjednoduší placení, protože veškeré transakce se spojí do jedné společné platby. Propojování sítí s ostatními provozovateli tak v budoucnosti zpříjemní využívání dobíjecí infrastruktury všem řidičům elektromobilů.

zdroj: tisková zpráva

The post Elektromobily nyní s PRE čipem nabijete i v Rakousku first appeared on Hybrid.cz.