Elon Musk chce mít prototyp Tesla robota hotový už v září

Tesla vyvíjí humanoidního robota jménem Tesla bot, resp. Tesla Optimus. Elon Musk tvrdí, že první prototyp bude už letos v září.

Minulý měsíc Elon Musk ohlásil na 19. září akci Tesla AI Day #2. Tam chce představit své pokroky v oblasti umělé inteligence. Během prvního „Dne umělé inteligence“ přitom Musk a Tesla prezentovali především pokroky v oblasti robotického řízení Tesla Autopilot, které pro své elektromobily Tesla slibuje už několik let – a stále jej nemá. Kromě toho ale Tesla odhalila trénovací superpočítač Dojo a plány na humanoidního robota „Tesla bot“, později přejmenovaného na Tesla Optimus.

SOUVISEJÍCÍ: Elon Musk jede bomby: Teslabot už příští rok, stejně jako Cybertruck, Semi a Roadster

Aktuálně ale Musk posunul Tesla AI Day #2 na 30. září. Hlavním důvodem je to, že by mohl být hotový prototyp robota Tesla Optimus. Na katarském ekonomickém fóru Musk doslova řekl:

„Doufám, že budeme mít zajímavý prototyp, který lidem ukážeme. V Tesle máme velmi talentovaný tým, se kterým úzce spolupracuji, abychom měli do konce září hotový prototyp humanoidního robota. A myslím, že k tomuto bodu směřujeme.“

Elon Musk je však nechvalně proslulý svými velmi optimistickými časovými předpověďmi co se týká takřka všech jeho produktů. Robot Tesla Optimus je nicméně podle Muska jedním z klíčových nových produktů firmy, který by měl pomoct vyřešit mimo jiné problémy s pracovní silou.

zdroj: Electrek.co

The post Elon Musk chce mít prototyp Tesla robota hotový už v září first appeared on Hybrid.cz.