Elon Musk: nový elektromobil pod půl milionu bude v roce 2023

Elon Musk aktuálně směrem k zaměstnancům naznačil, že už v roce 2023 by měla Tesla uvést na trh nový elektromobil cenou v přepočtu do půl milionu korun.

Že Tesla připravuje elektromobil s cenou do půl milionu korun jsme se dozvěděli už před rokem v rámci Battery Day, kde Elon Musk a jeho parta představili nový typ baterií 4680. Nyní Musk upřesnil, že auto by mohlo přijít na trh už v roce 2023.

Zároveň dodal, že elektromobil by mohl být plně autonomní, a tudíž nemít volant! Což ale nejspíš na většině trhů nebude průchodné a navíc by to dost vadilo třeba při couvání, parkování apod. Nízké ceny do $25 000 (asi půl milionu korun) by Tesla chtěla dosáhnout právě s pomocí nové generace baterií.

Nový model bývá označován jako Tesla Model 2 a nejspíš půjde o malý hatchback, který už ostatně naznačovala čínská studie k výrobě v Gigatovárně Šanghaj, odkud by se měl exportovat do celého světa. „Elonův čas“ je ale trochu jiný, než náš, a tak spíš než za dva roky bychom hádali, že se auta dočkáme zhruba do roku 2025.

The post Elon Musk: nový elektromobil pod půl milionu bude v roce 2023 first appeared on Hybrid.cz.