Epistar vyhrál první patentovou bitvu

Tchajwanský výrobce LED žárovek s lineárními LED “vlákny”, společnost Epistar, dosáhla kladného rozhodnutí v patentovém sporu proti společnosti Lowe’s.

Okresní soud shledal společnost Lowe’s LED vinou za  porušení nároků 1-3 a 8 amerického patentu č. 7 560 738 (dále jen 738), který je nazván „Světlo emitující diodová pole mající adhezivní vrstvu.“ Soud rovněž zamítl návrh společnosti Lowe’s na prohlášení neplatnosti, pokud jde o nároky 1-3 a 8 patentu (738). Zjištění Soudního dvora tak potvrzuje hodnotu a význam portfolia patentů společnosti Epistar.

Kromě zmíněného patentu byly předmětem sporu ještě patenty: (771) “Vysoce účinná LED žárovka”, patent (780), “Zařízení emitující světlo a způsob výroby z nich“, dále patent (020), “LED žárovka,” a patent (467) “Světelná dioda a způsoby její výroby“.

Okresní soud zamítl návrhy společnosti Lowe’s na zrušení platnosti patentů 771 a 780. Společnost Lowes nepodala proti patentu 020 žádný návrh na prohlášení neplatnosti. Soud však vyhověl návrhu společnosti Lowe’s na prohlášení o neplatnosti v souvislosti s patentem č.467.

Společnost Epistar očekává, že jde prozatím  dílčí úspěch a další kola právních bitev o klíčové patenty se odehrají u Kalifornského soudu v průběhu následujících měsíců.

Zdroj: ledinside.com