Fenix představuje čelovku s výkonem až 900 lumenů

Společnost Fenixlight uvedla na trh nové čelové svítilny Fenix HP30 s bezkonkurenčním světelným výkonem až 900 ANSI lumenů a dosvitem do vzdálenosti 233 metrů (13538 cd). Těchto závratných parametrů bylo dosaženo díky osazení čelovky nejnovější výkonnou LED Cree XM-L2 s účinností až 180 lumenů na Watt.

K napájení lze použít čtyři CR123A baterie nebo dva vysokokapacitní li-ion akumulátory typu 18650, které svítilně poskytnou energii až na 12 dnů provozu v nejslabším 4 lumenovém režimu. Kromě toho svítilna nabízí dalších 5 režimů svícení: BURST 900 lumenů (po dobu držení burst tlačítka), dále režim 500 lumenů s dobou výdrže baterií 3,8 hodiny, 200 lumenů (12 hodin), 65 lumenů (32,7 hodiny) a zábleskový režim SOS.

Baterie čelovky jsou umístěny v samostatném pouzdře, které lze pohodlně umístit na opasek, do kapsy či batohu. Váha čelovky se tím rozloží a v zimě můžete baterie účinně ochránit před mrazem. Specialitou HP30 je osazení pouzdra indikátorem kapacity baterií a USB výstupem. Čelovku tak lze využít i jako přenosný zdroj energie k nabíjení mobilního telefonu nebo GPS navigace.

Čelovka disponuje konstantní regulací výkonu, je nárazuvzdorná a disponuje voděodolností dle normy IPX-6 (ostřikování silnými proudy vody ze všech směrů).

Čelová svítilna HP30 o váze 276,5 gramů (včetně popruhů a nerezového nosiče na opasek) je vhodná pro širokou škálu sportovních aktivit, jako například běžecké lyžování, skialpinismus, noční běh, cyklistiku, rybaření, speleologii a mnoho dalších. Doporučená koncová cena činí 2499 Kč včetně DPH včetně DPH.

Zdroj: svitilny-fenix.cz