Fenix představuje nabíjecí čelovku HM61R

Nabíjecí čelová svítilna Fenix HM61R Amber nabízí výkon až 1200 lumenů a dosvit 145 metrů. Čelovka je nárazuvzdorná, plně vodotěsná, svítí též červeným světlem a navíc dostala do vínku i multifunkčnost. Můžeme ji vyjmout z držáku, používat jako ruční svítilnu, díky magnetu si ji přichytíme na cokoli železného a jako tzv. „L svítilnu“ si ji sponou připevníme třeba na kapsu.

Fenix HM61RJe tomu rok, co přišla na český a slovenský trh nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby, lehounká svítilna, která se snadno ukryje v kapse každého turisty a jejíž rubín září ve tmě při práci i outdoorových aktivitách. Nyní přichází její „jantarová“ sestra HM61R Amber, robustnější a ještě univerzálnější, která z výzbroje své předchůdkyně převzala červené světlo, magnetickou koncovku, teplý odstín bílého světla a vodotěsnost i prachotěsnost dle standardu IP68. Vybavena je výkonnější diodou Luminus SST-40 a silnějším akumulátorem 18650 3500 mAh. Na základě přání zákazníků je speciálně pro domácí trh vylepšena, mimo jiné ovládáním, které se osvědčilo u HM51R, a zdokonaleným akumulátorem.

Červenou LED s max. výkonem 5 lumenů lze používat ve třech režimech včetně signálního blikání. Vedle signálního a výstražného užití je červené světlo také ohleduplnou variantou při táboření, nepřitahuje létající hmyz a rybářům neplaší ryby. V režimu 1 lumenu, který bohatě postačí k osvětlení stanu, dokonce nabízí ještě delší výdrž, 400 hodin. 

Indikační dioda v ovládacím tlačítku ukazuje stav baterie i průběh nabíjení. Jas světla se pomocí digitální regulace udržuje na konstantní úrovni i při postupném vybíjení. Nechybí ani ochrana proti přehřátí.

Li-ion akumulátor 18650 s kapacitou 3500 mAh je možné nabíjet přímo ve svítilně, a to přiloženým USB kabelem s magnetickým konektorem. I v průběhu tohoto nabíjení lze svítilnu používat. Navíc je akumulátor vybaven vlastním micro-USB konektorem, takže se dá alternativně dobíjet vyjmutý, třeba nabíječkou od mobilu.

Pomocí držáku ALG-03  se může svítilna snadno upevnit na pracovní či sportovní přilbu. Všechny zmíněné vlastnosti a “vychytávky“ pomohou ozbrojeným složkám, záchranářům a dalším, kteří se potřebují opřít o excelentní světelný výkon a odolnost, ale i jeskyňářům, náročným sportovcům a turistům, zejména těm, kteří se vydávají do extrémních podmínek, např. do vysokohorských či polárních oblastí nebo vlhkých pralesů. Doporučená maloobchodní cena je 2299 Kč s DPH.

Zdroj: svitilny-fenix.cz