Firmy investují do energetické bezpečnosti Česka, staví fotovoltaiky

Skupina Pale Fire Capital oznámila investici do posílení energetické bezpečnosti a nezávislosti ČR. Postaví 20MW fotovoltaickou elektrárnu za 15 milionů euro.

„Tímto krokem chceme přispět ke snížení potřeb energetických dodávek z Ruska,“ píše společnost Pale Fire Capital v tiskové zprávě. Jde o reakci na aktuální invazi Ruska na Ukrajinu.

„Toto rozhodnutí jsme učinili navzdory tomu, že investice nesplňuje naše standardní měřítka ekonomické návratnosti, nicméně v současné situaci považujeme za nezbytné jít příkladem a aktivně se podílet na zvyšování energetické bezpečnosti naší země,” uvedl Jan Barta, partner Pale Fire Capital, a dodal:

„Pevně věříme, že tento krok bude inspirovat ostatní podnikatele v České republice k obdobným investicím nejem v oblasti fotovoltaiky, ale i např. i energetickým úsporám, zateplováním, alternativních zdrojích energie apod.”

Sekundárním efektem této investice bude plná dekarbonizace elektrické energie spotřebované všemi třiceti firmami v investičním portfoliu Pale Fire Capital, jelikož předpokládané množství vyrobené elektrické energie bude značne převyšovat jejich celkovou spotřebu.

Skupina tímto vyzývá developery solárních elektráren k zaslání nabídek připravených investičních projektů. Mimo to je otevřená i kapitálové participaci na projektech, pro které developeři shánějí dodatečný kapitál.

zdroj: tisková zpráva

The post Firmy investují do energetické bezpečnosti Česka, staví fotovoltaiky first appeared on Hybrid.cz.