Fluence dodává LED světla pro konopný průmysl

Společnost Fluence spadající pod společnost Osram oznámila použití svého LED zařízení uzpůsobeného pro pěstování konopí, dvou hlavních pěstitelům zdravotního konopí v Izraeli.

Po legalizaci léčebného konopí v roce 1993 vzrostl izraelský konopný průmysl díky hloubkovému výzkumu efektivních výrobních a kultivačních procesů. Izrael je připraven uspokojit poptávku přesahující 100 000 uživatelů léčebného konopí v celé zemi.

Instalace LED pro konopný průmysl proběhla ve Springs Valley Cannabis, jedno z největších indoorových zařízení pro kultivaci konopí v severní Izraeli. Komplexní technologické řešení Fluence využívá rovněž i společnost UNIVO, která se řadí k technologicky nejvyspělejším konopným farmám v Izraeli.

Dle vyjádření manažera společnosti Fluence, Timo Bongartza, rychlé tempo růstu pěstitelství konopí vyžaduje inovativní technologická řešení, a to hlavně v oblasti osvětlení. Společnost Fluence nabízí nejen řešení pro osvětlení LED v tomto odvětví, ale poskytuje osvědčené postupy založené na výzkumu k identifikaci, implementaci a udržování optimální strategie osvětlení v každé fázi růstu konopí. Pěstitelé konopí tak mohou dosáhnout vysoce kvalitních a konzistentních plodin při zachování nízkých nákladů na vytápění, větrání a klimatizaci.

Zdroj: ledinside.com