Ford dodá DHL přes 2000 elektrických dodávek

Ford Pro dodá skupině Deutsche Post DHL Group více než 2 000 elektrických dodávek včetně řešení, která řeší specifické požadavky logistiky a maximalizují provozuschopnost, servis a produktivitu.

Společnosti Ford Pro a Deutsche Post DHL Group podepsaly memorandum, jehož cílem je urychlit zavádění elektrifikovaných dodávek používaných pro logistické operace po celém světě. Obě společnosti tak zdůrazňují svůj závazek poskytovat služby s důrazem na udržitelnost.

V rámci plánované spolupráce vybaví společnost Ford Pro skupinu Deutsche Post DHL do konce roku 2023 více než 2 000 elektrickými dodávkami po celém světě, aby posílila své vedoucí postavení v oblasti využívání elektrických užitkových automobilů pro doručování na poslední vzdálenosti po celém světě. Uzavřená dohoda zahrnuje kompletní sadu řešení pro provoz elektrické flotily včetně přístupu k propojenému softwaru E-Telematics a nabíjecím řešením Ford Pro s cílem snížit náklady a optimalizovat efektivitu v rámci společných cílů obou organizací v oblasti nulových emisí.

SOUVISEJÍCÍ: Český Ford předal přepravci DHL Express 14 elektrických dodávek

Společnost Ford si klade za cíl dosáhnout nulových emisí u všech prodávaných vozidel a uhlíkové neutrality v rámci svých evropských provozů, logistiky a dodavatelů do roku 2035 a uhlíkové neutrality v celosvětovém měřítku nejpozději do roku 2050.

Skupina Deutsche Post DHL se zavázala posílit čistý provoz v zájmu ochrany klimatu a na cestě k logistice s nulovými čistými emisemi investuje v tomto desetiletí 7 miliard EUR. Skupina Deutsche Post DHL Group si klade za cíl dosáhnout do roku 2030 podílu 60 % elektrických vozidel používaných k uhlíkově neutrálnímu svozu a doručování, nyní také s pohonem řady elektrifikovaných vozidel Ford Pro, včetně zcela nového modelu Ford E-Transit.

„Společnosti Ford Pro a Deutsche Post DHL Group sdílejí vizi větší udržitelnosti a závazek k elektrifikovaným řešením a tato dohoda je významným krokem k tomu, aby miliony zásilek byly po celém světě doručovány elektrifikovanými vozidly. E-Transit je nejprodávanějším užitkovým elektromobilem v Severní Americe a od června je také nejprodávanějším vozem ve svém segmentu v Evropě, což znamená, že naše plně elektrická dvoutunová dodávka již nyní dělá velké pokroky na cestě k dosažení tohoto ambiciózní cíle,“ řekl Hans Schep, generální ředitel Ford Pro pro Evropu.

„Elektrifikace logistiky na poslední vzdálenosti je hlavním pilířem dekarbonizace našeho provozu. Přidání nového Fordu E-Transit do naší globální flotily čítající přibližně 27 000 elektrických dodávek dále posiluje naši schopnost poskytovat ekologické doručovací služby po celém světě. Spojení sil při řešení našich specifických požadavků v oblasti logistiky povede k dalšímu zvýšení efektivity provozu a služeb,“ uvedla Anna Spinelli, ředitelka nákupu a vedoucí oddělení mobility skupiny Deutsche Post DHL.

Společnost Ford Pro již na základě této dohody předala své první vozy E-Transit a připojila se tak k elektrické flotile skupiny Deutsche Post DHL Group, která je využívána pro doručování zásilek na poslední vzdálenosti v několika zemích po celém světě. Objem objednávek se soustředí na vozy E-Transit určené pro odbavování expresních zásilek v Americe a Evropě. Vozidla se připojí k vozovému parku skupiny Deutsche Post DHL v nejvytíženějším ročním období, což umožní udržitelnější doručování zákazníkům během hlavní sezóny. Dále byly realizovány nákupy speciálních vozidel Ford Pro s upravenou nástavbou pro vnitroměstskou distribuci v Německu.

Memorandum o porozumění, které podepsaly společnosti Ford a Deutsche Post DHL Group, umožní oběma společnostem prozkoumat společný vývoj budoucích produktů a nových digitálních a nabíjecích řešení. Kromě včasného přístupu k inovativním nápadům poskytne Ford Pro skupině Deutsche Post DHL Group také přístup k testovacím vozidlům a monitorovacím službám, protože obě společnosti zkoumají možnosti rozšíření spolupráce na rostoucí počet trhů po celém světě.

zdroj: tisková zpráva, foto: Ford

The post Ford dodá DHL přes 2000 elektrických dodávek first appeared on Hybrid.cz.