34 článků ze SOBOTY 13.4.2019

Včelařů přibývá, roste i poptávka po medu

Včelařů na Zlínsku v posledních letech přibývá. Zájem o obor mají také mladí, vrací se k němu i lidé ve středních letech, kteří již dříve někdy včelařili, řekl to předseda zlínské okresní organizace Českého svazu včelařů Roman Slavík.

Komedie Pan Kaplan má stále třídu rád je nově k vidění ve Zlíně

Městské divadlo Zlín v sobotu premiéru komedie Pan Kaplan má stále třídu rád. Šlo o poslední premiéru 73. sezony divadla, následující sezona začne v září. Roli Kaplana ztvárnil Rostislav Marek, profesorem Parkhillem byl herec Luděk Randár. Režie se ujal Lukáš Kopecký, podle kterého je předloha, kniha Leo Rostena, kultovním dílem.

V Budějovicích si připomněli obléhání města před 400 lety

V Českých Budějovicích v sobotu památkáři připomněli obléhání města před 400 lety, kdy se ho snažila dobýt stavovská vojska. Program přibližující události z počátku třicetileté války, s ukázkami vojenského ležení i tehdejší zábavy, připravilo českobudějovické pracoviště Národního památkového ústavu (NPÚ). Připojilo se tak k dnešním oslavám...

Velký požár na Jižní spojce, doprava zablokována

U Lanového mostu na pražské Jižní spojce shořelo dnes večer nákladní auto. Plameny se už podařilo uhasit, z vozu ale vyteklo asi 700 litrů hydraulického oleje. Hasiči zabránili jeho úniku do kanalizace, doprava ve směru na Černý most kvůli zásahu stojí, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Jak se bude vyvíjet terorismus?

Nedávný masakr v mešitách v novozélandském městě Christchurch znovu poukázal na fenomén takzvaných osamělých teroristů. Ti v současnosti představují větší hrozbu než nové organizované skupiny, tvrdí odborník na boj proti terorismu OLDŘICH BUREŠ, vedoucí Centra pro bezpečnostní studia na Metropolitní univerzitě Praha.