46 článků z PÁTKU 19.4.2019

Soudce Strnad údajně porušil základní procesní pravidla

Soudce Zdeněk Strnad je v podezření, že porušil základní procesní pravidla a rezignoval na legitimní průběh insolvenčního řízení se společností Heavy Machinery Services (HMS). Vyplývá to ze stížnosti této společnosti předsedovi Krajského soudu v Českých Budějovicích Milanu Tripesovi, veřejně přístupné v insolvenčním rejstříku.

Muže podezřelé z únosu pětileté dívky poslal soud do vazby

Dva muže, které policie podezírá z úterního únosu pětileté dívky, poslal Obvodní soud pro Prahu 10 do vazby. Uvedla to mluvčí soudu Libuše Jungová. Dívku vytrhli neznámí muži v úterý před 13.00 její babičce z náruče v ulici Vlasty Průchové v Praze 10 a naložili do přistaveného osobního auta značky Volvo.

Komplic teroristy Amriho měl kontakty na strůjce útoků v Paříži

Komplic Tunisana Anise Amriho, který v roce 2016 spáchal atentát na berlínský adventní trh, měl kontakty na zosnovatele teroristických útoků v Paříži z roku 2015. V pátek o tom informoval německý týdeník Der Spiegel, podle nějž informace dokazuje, že Amri byl součástí rozsáhlé teroristické sítě, o níž měly úřady jen kusé poznatky.

Jágr se dočkal! Čtyřmi góly poslal Kladno do Extraligy

Hokejisté Kladna vyhráli v 10. kole baráže o extraligu v Českých Budějovicích 4:2 a slaví návrat do nejvyšší soutěže po pěti letech. Čtyřgólovým představením zařídil vítězství sedmačtyřicetiletý majitel Rytířů Jaromír Jágr, který se hattrickem do 25. minuty postaral o vedení 3:0 a pak ještě upravil dvě sekundy před koncem druhého dějství na 4:2.

Zemřela hraběnka Thamara Kinsky, bylo jí 83 let

Ve věku 83 let zemřela ve středu 17. dubna v Paříži hraběnka Thamara Kinsky. Po restituci rodového majetku žila s manželem Radslavem Kinským na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Své rodové sídlo začal Kinský opravovat po roce 1992, po jeho smrti v roce 2008 převzal péči o zámek syn Constantin.

Fajt podle Staňka opakovaně porušoval zákon a předpisy

Odvolaný ředitel Národní galerie Praha (NGP) Jiří Fajt podle ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) opakovaně porušoval zákon, předpisy a nedbal na výtky a doporučení. Ministr to uvedl ve vyjádření k dopisu, kterým se za Fajta postavili šéfové významných zahraničních institucí.