29 článků ze SOBOTY 27.4.2019

Barbora Seidlová je tváří soutěže E.ON Energy Globe

Soutěž E.ON Energy Globe již 11. rokem představuje projekty a nápady, které šetří přírodu a energie...Tváří letošní kampaně je herečka Barbora Seidlová, která se sama aktivně zajímá o ochranu životního prostředí a udržitelný životní styl. S heslem ,,Žádný nápad není malý" se snaží motivovat Čechy, aby přihlásili své projekty do letošního ročníku......

Přijďte v neděli do ZOO Brno se starým spotřebičem, získáte dětskou vstupenku

Už 10. ročník akce nazvané S vysloužilci do ZOO se uskuteční v neděli 28. dubna v brněnské zoologické zahradě. Ve spolupráci s Jihomoravským krajem ji pořádá kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ELEKTROWIN. Prvních sto návštěvníků, kteří tento den od 9 do 16 hodin přinesou a odevzdají starý spotřebič, obdrží dětskou vstupenku......

Vrba, Jílek ani Hašek prý zatím nabídku ze Sparty nedostali

Plzeňský Pavel Vrba, olomoucký Václav Jílek a Martin Hašek z Bohemians 1905 patří podle spekulací médií i prognóz sázkových kanceláří mezi hlavní adepty na post nového kouče sparťanských fotbalistů po odvolání Zdeňka Ščasného. Ani jeden ze tří trenérů, kteří mají platné smlouvy ve svých klubech, však podle svých slov zatím nabídku od letenského klubu...

Říha opět zúžil kádr, nepočítá s beky z KHL

Boj o květnové mistrovství světa na Slovensku skončil v hokejové reprezentaci pro obránce Adama Poláška a Michala Jordána. Kouč Miloš Říha se s nimi rozloučil na závěr pátého týdne přípravy, který mužstvo absolvovalo v Nitře. Dál s nimi nepočítá.

Vítězství je pro nás důležité do další fáze, prohlásil Přikryl

Kapitán Mladé Boleslavi Tomáš Přikryl pomohl brankou k výhře 3:0 nad Zlínem. Šestadvacetiletého ofenzivního záložníka těšilo, že Středočeši povedeným výkonem dali zapomenout na předcházející tři utkání, v nichž nevyhráli. V nadstavbové části je ve skupině o Evropu čeká dvojzápas s Teplicemi. Díky výhře budou mít v odvetě výhodu domácího prostředí.

Vodáci v Hamru odemkli Malši, akce přilákala řadu rodin

Několik set lidí přilákalo odemykání řeky Malše v Hamru na Českobudějovicku. Vodáci plují necelých dvacet kilometrů přes Plav do Českých Budějovic. Jde o 25. ročník akce Láďova Malše. Jindy se jezdí z Římova, což letos nejde, protože se tam opravuje most.

Čeká nás úplně nová soutěž, tuší o nadstavbě o záchranu Bartek

Fotbalisté Bohemians 1905 byli blízko k postupu do skupiny o Evropskou ligu, když na Slovácku sahali v závěru dramatického utkání po výhře, která by je tam společně s výsledkem z Teplic poslala. Nakonec ale po remíze 1:1 budou Pražané hrát ve skupině o záchranu a střelec jediné branky hostů David Bartek neskrýval zklamání.

Členové ExoSpace.cz fotí (X.)

Fotografování coby akt zachycování neopakovatelných okamžiků má své kouzlo. Podívejme se na další porci nejnovějších obrázků, pořízených Petrem Valachem z naší redakce. Když jsem si před řadou let kupoval foťák, zvolil jsem kvůli ceně a velikosti bezzrcadlovku. V té době byly tyto přístroje stále ještě novinkou, takže Olympus EPL-3 tomu také odpovídal (a...

Řím je po výhře čtvrtý, Krejčí asistoval u výhry Boloně

Fotbalisté AS Řím v 34. kole italské ligy porazili Cagliari 3:0 a minimálně do neděle se posunuli na čtvrtou příčku znamenající účast v Lize mistrů. Tým českého reprezentanta Patrika Schicka, který dnes zůstal jen na lavičce náhradníků, má na čtvrtém místě náskok dvou bodů na AC Milán a Bergamo, ty však mají zápas k dobru.

Weber: Evropu formuje křesťanství. Turecko by nemělo být členem EU

Evropa je kontinentem křesťanských hodnot a Turecko by mělo zůstat vně Evropské unie. Při oficiálním zahájení kampaně německé konzervativní unie CDU/CSU před květnovými volbami do Evropského parlamentu (EP) to řekl kandidát Evropské lidové strany (EPP) na předsedu Evropské komise (EK) Manfred Weber.

Do kin přichází oscarový dokument Free Solo

Oscarem oceněný americký dokument Free Solo, který The New York Times označily za "výjimečný dar všem, kteří věří, že hranice lidských možností je stále v nedohlednu", se objeví v českých kinech 16. května. Vypráví o tom, jak sólolezec Alexe Honnolda zdolal 915 metrů vysokou yosemitskou stěnu El Capitan bez lana, spolulezce a jakéhokoliv jištění.

Kaczyński: EU je přínosem, přijetí eura by však Polsku uškodilo

Polsko by v současnosti nemělo usilovat o přijetí společné evropské měny, neboť by to poškodilo polskou ekonomiku. Během sněmu v Poznani to prohlásil předseda polské vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) Jaroslaw Kaczyński. Měsíc před volbami do Evropského parlamentu (EP) šéf konzervativců označil členství Polska v Evropské unii za výhodné.

Plzeň na závěr deklasovala Duklu, vyhrála Slavia i Sparta

Fotbalisté Slavie půjdou do pětizápasové nadstavby o titul z prvního místa se čtyřbodovým náskokem na druhou Plzeň. Zatímco plzeňský obhájce titulu bez problémů deklasoval poslední Duklu, slávisté museli v domácím zápase s Olomoucí otáčet nepříznivý výsledek. Sparta poprvé pod vedením Michala Horňáka vyhrála v Opavě 3:0 a v boji o čtvrté místo Jablonec...

Historická štola Johannes otevřela své brány veřejnosti

Po osmiměsíční přestávce se v sobotu veřejnosti opět otevřela historická štola Johannes v osadě Zlatý Kopec u Božího Daru. Začaly tak pravidelné prohlídky štoly, které budou pro zájemce k dispozici každý den až do 15. srpna, uvedly pracovnice božídarského infocentra. Ve štole se už od 20. let 16. století dobývaly rudy cínu, železa, mědi a později i zinku.

Dortmund prohrál derby, Bayern může odskočit

Fotbalisté Dortmundu v 31. kole německé ligy prohráli derby se Schalke 2:4 a na druhém místě tabulky stále ztrácejí bod na vedoucí Bayern Mnichov. Ten ale má nedělní zápas s Norimberkem k dobru a může odskočit na čtyři body. Prohrály i Brémy s českými reprezentanty Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem, a to na hřišti Düsseldorfu 1:4.

Idris Elba se oženil. Vzal si kanadskou modelku

Britský herec Idris Elba se oženil s kanadskou modelkou Sabrinou Dhowreovou. Informovala o tom britská média, podle nichž byl pár sezdán v pátek během třídenní svatební oslavy v Maroku. Držitel Zlatého glóbu za roli detektiva v seriálu Luther si někdejší Miss Vancouver vzal po dvouleté známosti.