85 článků z PONDĚLÍ 20.5.2019

Zeman se zúčastní schvalování rozpočtu ve vládě i ve sněmovně

Prezident Miloš Zeman se zúčastní jednání vlády i sněmovny, když budou schvalovat návrhu státního rozpočtu na příští rok. Po schůzce s hlavou státu na lánském zámku to novinářům řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Ministerský předseda předal prezidentovi prezentaci návrhu, který předpokládá stejně jako letos schodek 40 miliard korun.

Festival Serial Killer představí norskou scénu, bude i soutěž

S orientací v současné nabídce kvalitních seriálů pomůže fanouškům i profesionálům druhý ročník brněnského festivalu Serial Killer. Loňský premiérový ročník se konal v květnu, letos se pořadatelé rozhodli posunout přehlídku na 24. až 29. září. Zvláštní pozornost věnují norské tvorbě, zopakuje se soutěž seriálů ze střední a východní Evropy.

Tempo růstu cen bytů zvolnilo. Nejdražší byla Praha

Tempo růstu cen bytů v Praze a krajských městech na konci loňského roku zvolnilo. Ceny meziročně vzrostly v průměru o 6,5 procenta na 57 200 korun za metr čtvereční. To je nejnižší růst za poslední dva roky, od kdy jsou údaje k dispozici.

Polský premiér odmítá tvrzení, že se obohatil na restitucích

Polský premiér Mateusz Morawiecki a jeho manželka pohrozili, že podají žalobu na opoziční list Gazeta Wyborcza za článek, podle kterého se předseda vlády obohatil na církevních restitucích. Článek je podle nich nepravdivý a obsahuje nepřesnosti. Tiskový odbor vlády obvinil deník z manipulace, opozice však od premiéra požaduje vysvětlení.