59 článků z ÚTERÝ 28.5.2019

Maláčová v Aréně Jaromíra Soukupa: Za výsledek voleb může celé vedení ČSSD

V úterní Aréně Jaromíra Soukupa došlo na palčivá témata posledních dní. V bouřlivém prostředí se Patrik Nacher (ANO), lídr SPD Tomio Okamura, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), Stanislav Grospič (KSČM) a Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vyjádřili ke stále častějším útokům na politiky, rasismu nebo výsledkům eurovoleb.

Hlavní soutěž ve Varech je letos bez českého režiséra

Deset světových a dvě mezinárodní premiéry uvede v hlavní soutěži karlovarský festival. Umělecký ředitel festivalu Karel Och novinářům řekl, že hlavní soutěž zahrnuje snímky z nebývale širokého geografického okruhu a jako nejexkluzivnější vyzdvihl čínský titul Portrét mozaikou režiséra Čaj I-sianga.

Basketbalisté Nymburka získali 16. ligový titul v řadě

Basketbalisté Nymburka získali šestnáctý ligový titul v řadě. Ve třetím finálové utkání zvítězili nad Děčínem jasně 89:60 a ovládli sérii 3:0 na zápasy. Nymburk podruhé prošel nejvyšší soutěží bez jediné porážky, povedlo se mu to také v ročníku 2013/14.

Karviná začala baráž vítězně, Jihlava vstřelila gól naděje

Fotbalisté Karviné vstoupili do baráže o první ligu vítězstvím 2:1 nad Jihlavou. O výhře patnáctého týmu nejvyšší soutěže nad druhým celkem druhé ligy rozhodly v prvním poločase branky Dávida Guby a Ondřeje Lingra, naději Vysočině do nedělní odvety dal ve druhé půli Jiří Klíma. Hosté si ze Slezska mohli odvézt i lepší výsledek, ale nevyužili několik...

Ministryně zdržela ostatní cestující, nakonec musela rezignovat

Mexická ministryně životního prostředí Josefa González Blancová rezignovala na svou funkci poté, co kvůli její nedochvilnosti muselo v pátek letadlo s ostatními cestujícími počkat na letišti 38 minut. Ministryně využila toho, že se osobně znala s manažerem letecké společnosti Aeroméxico, kterého požádala, aby letadlo na ni počkalo.

V osobním bankrotu bylo loni přes sto tisíc Čechů

V osobním bankrotu v Česku bylo na konci loňska 114 tisíc lidí. Průměrnému dlužníkovi či dlužnici v oddlužení bylo 45 let a měl deset věřitelů. Srovnání s počtem lidí v exekuci ukázalo, že oddlužením prochází 14 procent zadlužených.

Fajt i Soukup zpátky? Hlavně uklidnit emoce, říká Šmarda

Možný ministr kultury Michal Šmarda (ČSSD) chce v kultuře stabilizovat situaci, uklidnit emoce, dohodnout se s významnými hráči v resortu. Je dlouhodobě neudržitelné, aby se kulturní obec stavěla proti ministerstvu, řekl v rozhovoru pro Českou televizi (ČT). Připustil návrat odvolaných ředitelů Národní galerie Praha Jiřího Fajta a Muzea umění Olomouc Michala Soukupa do...