48 článků z PÁTKU 6.11.2020

Přesun Atlasu V

Raketa se opravdu vrátí do obslužné věže VIF. Start mise NROL-101 neproběhne dříve než 11. listopadu. 6. listopadu 22:37 The post Přesun Atlasu V first appeared on kosmonautix.cz.

Sociální sítě bojují s dezinformacemi při amerických volbách. Twitter blokuje Trumpovy příspěvky

Sociální sítě Facebook a Twitter ve dnech po volbách ve Spojených státech sklízí jisté pochvalné reakce za to, jak se potýkají s lavinou dezinformací, která provází čekání na vítěze. Podle deníku The New York Times (NYT) společnosti situaci zvládají relativně dobře díky tomu, že výrazně zasahují do základních prvků svých služeb.

Další odklad NROL-101?

Na Floridu míří hurikán Eta a předpověď počasí se zhoršila. Ve hře je i přesun rakety do montážní haly VIF. 6. listopadu 20:57 The post Další odklad NROL-101? first appeared on kosmonautix.cz.

Kácet v Boubínském pralese půjde pouze za přísných podmínek. Lesy ČR neuspěly s odvoláním

Lesy České republiky neuspěly ve sporu o kácení stromů v Boubínském pralese na Šumavě. Správa Národního parku státnímu podniku zpřísnila podmínky kůrovcové těžby. Lesy se proti tomu odvolaly k ministerstvu životního prostředí. To ale postup Národního parku potvrdilo. Vyplývá to z rozhodnutí, které má Radiožurnál k dispozici.